Tgrt Haber
31 May 2014 20:12

Ünal Aysal'dan Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu iddiası

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "Yabancı sınırı olmasaydı, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu sözü verebilirdim" dedi.

Ünal Aysal'dan Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu iddiası
ünal aysal, şampiyonlar ligi, şampiyonluk,

Galatasaray Adası'nda düzenlenen şampiyonluk kutlamalarında GS TV'ye önemli açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, bu yıl en fazla kupa kazanılan yıllardan birisi olduğunu belirterek, "Spor bitmeyen bir meşgale. Sonuna kadar başarı demiştik, başarıyı da kovalıyoruz. Gençlerimiz, oyuncularımız, teknik yöneticilerimiz ve yönetim kurulumuz tek vücut olarak başarıları yakalamanın peşindeyiz ve galiba bu dileğimiz gerçekleşiyor. Ben de bir sporcuyum. Diğerlerinden bir farkım yok. Temel prensibimiz bu ve bunu korumamız lazım. Ama tek başına gerçekleştirilebilecek bir hedef değil. Muhakkak diğer kulüplerin de aynı katkıyı sağlaması gerekiyor" diye konuştu.

"TRANSFERDE EN CİDDİ SORUN YABANCI SINIRLAMASI"

Transferde en ciddi sorun yabancı sınırlaması olduğunu ifade eden Aysal, "Bütün kulüplerin de şu anda mevcut fazla yabancısı var. Bu yabancıları ne şekilde değerlendirebiliriz, hangilerini tutacağız, hangilerini tutmayacağız, bunların yerine kimleri koyacağız. Biz her pozisyon için iki yabancı tutmuyoruz, her pozisyona bir yabancı koyuyoruz. Demek ki bir yabancıyı çıkaracaksak yedek kulübesinde oturanın hiçbir anlamı kalmıyor. 5 yabancıyla oynamak durumundayız. Bu açıdan görevimiz oldukça zor. Umarım yabancı kuralını çözmek için 30 yıl beklemeyiz. Samimi oldukları takdir de, yabancı kuralından memnunum diyecek bir kulüp çıkacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU SÖZÜ VEREBİLİRDİM"

‘Yabancı kuralı sınırı olmasaydı Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu sözü verebilirdim' diyen Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki tüm kulüpler sıfır yabancıyla oynayacaklarsa biz buna hazırız. Ama yurtdışında bunun ortaya çıkaracağı neticeler son derece felaketlere yol açabilir. Dışarıda yarışacağımız kulüplerin aynı silahlarla yarışmadığı ortada. Bizim karşımızda 10 yabancıyla oynanan ve Dünya'nın en iyi 10 yabancısıyla oynayanlar varken, Türkiye'nin en iyi 10 oyuncusuna baktığımız vakit bizim peşinen bu yarışmaları kaybedeceğimiz çok açık. Yabancı kuralı sınırı olmasaydı Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu sözü verebilirdim ama önümüzde böyle bir engel var. Bu sözü bugünkü şartlar altında vermem mesuliyetsizlik olur" şeklinde konuştu.

"BEKLEDİĞİMİZ KUPALAR VAR"

Beklenen kupaların olduğunu da hatırlatan Aysal, "Bu yaz özellikle kürek ve yüzme takımımızın yarışmaları var. En önemlisi önümüzdeki günlerde bir basketbol finali var. Değerli dostumuz Fenerbahçe ile bir kez daha baş başa kaldık. İnşallah güzel maçlar seyredeceğiz hep beraber" diye konuştu.

"SPORUN ESASINDA DOSTLUK VE ARKADAŞLIK VAR"

Fenerbahçe Kulübü ile aralarında devamlı bir sıkıntı olmadığının altını çizen Ünal Aysal, "Bir periyodik süreç. 3 Temmuz ile başlayan birtakım yanlış anlaşılmaların üst üste gelmesiyle ortaya çıkan bir tatsızlık. Bunu süratle geçiştirmek ve tekrar kulüpler arasındaki dostluğun kardeşliği yerine getirmek için elinden geleni yapmak biz yöneticilerin görevi. Biz Galatasaray olarak bu konuda son derece niyetliyiz ve kararlıyız. Elimizden geleni yapacağız. Neticede bir spor yapıyoruz. Sporun esasında dostluk ve arkadaşlık var. Bunun zedelenmesine müsade etmeyeceğiz. Yeteri kadar zedelendi. Ama bundan sonra da böyle olacak değildir. Bizim görevimiz buna çare bulup eski dostluğu yerine getirmektir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...