Tgrt Haber
11 Aralık 2014 13:38

Ünlü futbolcu askere gitmeme sebebini açıkladı

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'in Alman savunma oyuncusu Per Mertesacker, 1,98 metre boyunda olduğu için bir tank ya da denizaltıya sığamayacagını gerekçe göstererek askere gitmediğini söyledi.

Ünlü futbolcu askere gitmeme sebebini açıkladı
ünlü oyuncu,askerlik,inhiltere premier lig,per mrtesacker,

30 yaşındaki Mertesacker, İngiliz Dailymail gazetesine yaptığı açıklamada, “Silahlarla haşır neşir olmak istemediğimi, boyum nedeniyle de bir tank ya da denizaltıya sığamayacağımı gerekçe gösterdim ve kabul edildi. Böylece askere gitmek yerine sivil kamu hizmeti yaptım. Zihinsel sorunları olan hastalara yönelik bir klinikte çalıştım” dedi.
'MÜTEVAZILIK GETİRDİ'
Mertesacker, kamu hizmetinin hayatına önemli etkileri olduğunu belirterek, “Sabahları antrenmana, öğleden sonra da kliniğe gidiyordum. Kimse beni tanımıyordu, hastalar bazen bana bağırıyor, bazen de çığlık atıyordu ama hiçbir zaman korkmadım. Işıltılı futbol dünyasından çıkıp o hastaneye gitmek, ayaklarımın yere basmasını ve mütevazı olmamı sağladı” değerlendirmesinde bulundu. Almanya'da mecburi askerlik hizmetinin kalktığı 2012 yılına kadar 18 yaşını doldurmuş ancak askere gitmek istemeyen gençler bu sorumluluklarını hastanelerde, yaşlılar yurdunda, kreş ve yuva gibi sosyal kuruluşlarda yerine getirebiliyordu.

Kaynak: Sabah Avrupa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...