Tgrt Haber
15 Kasım 2021 14:04

Ürdün - İran kadınlar maçında erkek kaleci iddiası

Ürdün - İran Kadınlar Asya Kupası maçında İran kalecisinin kadın değil erkek olduğu iddia edildi. Ürdün Futbol Federasyonu konuyla ilgili FIFA'ya şikayette bulundu.

Ürdün - İran kadınlar maçında erkek kaleci iddiası
ürdün,iran,maç,erkek,kaleci

Ürdün Futbol Federasyonu, kadınlar milli maçında penaltılarda kurtardığı golle beraber takımı galibiyete taşıyan İran kalecisinin, kadın değil erkek olduğunu öne sürdü. Ürdün Futbol Federasyonu, Asya Futbol Konfederasyonu'na 25 Eylül'de oynanan maçla ilgili, İranlı oyunculardan birinin cinsiyetinin doğrulanmasını istedi ve şikayette bulundu. 

Ürdün Futbol Federasyonu, İran kalecisinin kadın değil erkek olduğunu ve bu durumu FIFA'ya şikayet ettiklerini duyurdu. Ürdün Futbol Federasyonu (JFA) başkanı Ali Bin Al-Hussein, şikayet mektubunu Twitter adresinden paylaştı. Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Eğer bir oyuncunun oynamasının uygunluğu konusunda şüphe varsa derhal soruşturma açılmalıdır. Bu konuda FIFA'yı göreve davet ediyoruz."

Ürdün - İran kadınlar maçında erkek kaleci iddiası

İRAN İÇİN İLK DEĞİL

Öte yandan 2015 yılında da İran Kadın Milli Futbol Takımı'nın 8 oyuncusunun birden cinsiyet değiştirmek için ameliyat olmayı planlayan erkekler olduğu iddiası doğrulanmıştı. İran Futbol Ligi Sözcüsü Modtabi Şarifi, Kadın Milli Takımı'nın 8 oyuncusunun erkek olduğunu doğrulamıştı. Şarifi, oyuncuların korunması adına bu kişilerin kimliklerinin açıklanmayacağını belirtmişti.

İran'da, İslam Devrimi'nin yapıldığı 1979'dan bu yana cinsiyet değiştirme ameliyatlarına izin veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...