Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2015 10:08

Usta, 'Türk futbolunda yeni bir dönem başlıyor'

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, hiç kimseyi ayrıştırmadan, dışlamadan geleceğe iyi bir yolculuk yapacaklarını belirterek, Türk futbolunda yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Usta, 'Türk futbolunda yeni bir dönem başlıyor'
Muharrem Usta, Trabzonspor

Trabzonspor'un yeni Başkanı Muharrem Usta, İHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Usta, kongre sürecinin artık geride kaldığını ifade ederek, delegelerin kime oy verirlerse versinler Trabzonspor’un menfaatleri açısından onlarla her zaman birlikte yürüyeceklerini vurguladı.
Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelen binlerce delege sayesinde çok iyi bir kongre gerçekleştirdiklerini kaydeden Usta, “Yüzde 75 katılımlı bir kongre gerçekleştirdik. Çok iyi geçti. Trabzonspor'un ne kadar büyük bir kulüp olduğu tekrar görüldü. Süreç öyle bir oldu ki, sanki bir derbi maçı gibiydi, uzatmaları bile oldu. Türkiye'de her tarafta heyecan doruğa çıktı. Sonuçta kazanan bir kişi oluyor. Her ne kadar biz kazanmışsak da ben diğer iki aday Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu'na çok teşekkür ederim. Çünkü birlik ve beraberlik içinde iyi bir görüntü verdik. Seçimden sonrası için de böyle oldu. Sonuçta gün geçiyor camiada bütünlük her şeyden önemli. Onu da sağlamış olduk. Şimdi görev bizde, hiç kimseyi ayrıştırmadan, dışlamadan geleceğe iyi bir yolculuk yapmamız lazım. Kazanan Trabzonspor olmuştur. Bütün kongre üyeleri kime oy verirse versin Trabzonspor'un menfaati açısından onlarla her zaman birlikte yürüyeceğiz. Her zaman iyi bir iş çıkartmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
"BAMBAŞKA BİR YOLCUK BAŞLAYACAK"
Trabzonspor'da çok derin sorunlar olduğunu kaydeden Usta, şöyle konuştu:
“Sorunlar ne oldu nasıl olacak dersek bunun altından çıkamayız. Kimse merak etmesin, bu camia kulübüne ne kadar sahip olduğunu gösterdi. Onlar aslında bir işaret bekliyor yönetiminden. 'Biz buradayız. Siz de yönetim olarak iyi işler yapıyorsanız ayağa kalkarız' diye işaretini verdi. Sportif, ekonomik ve itibar anlamında, kurumsallaşma anlamında da bambaşka bir yolculuk başlayacak. Herkes emin olsun biz bura da çok güzel işler çıkartacağız. Bütün camia ile birlikte yürüyeceğiz. İşimizin kolay olmadığını biliyoruz ama büyük bir tecrübe ile buradayız. Bu tecrübe hem kulübümüze hem camiaya çok büyük şeyler katacaktır.”
"FUTBOL KAMUOYU ŞAŞKINLIK İÇİNDE"
Usta, Trabzonspor Kongresi'ne yoğun katılımın Türkiye'de büyük dikkat çektiğini söyledi. "Trabzon'da o gün tam bir karnaval vardı" diyen Usta, "İnsanlar arabalarını kongrenin yapıldığı Hayri Gür Spor Salonu'na kilometrelerce mesafede park ederek salona yürüyerek geldiler. Futbol kamuoyu aslında bir şaşkınlık içinde. Ben bunu Trabzonspor'un çok büyük bir kulüp olmasına bağlıyorum ve içinde bulunulan zor durumda kulübün menfaatleri açısından kongre üyelerinin ne kadar işi sahiplendiğini görüyorum. Bu bize aslında büyük bir güç oldu. Kars’tan insan var, Ardahan'dan var, Van'dan, Urfa'dan, Diyarbakır'dan, Mardin'den var, Şırnak'tan var. İç Anadolu'nun her yerinden var. Akdeniz ve Ege'deki bütün illerden, Avrupa'dan olağanüstü sayıda kongre üyesi geldi. Bir çoğundan şunu duydum; 'Benim bir oyumun bile çok işe yarayacağını ve bu kulübe çok şey katacağımı inandığım için geldim' ve sonuçta bence bir değişim kazandı. Ben özelikle gençlere ekstra bir sayfa açmak istiyorum. Gençler değişimi en çok sahiplenenlerdi. Çünkü bizim aslında vaadimiz Trabzonspor'un her şekliyle değişip, dönüşmesinden yanaydı. Onlara özel bir sayfa açıyorum. Camia aslında kulübünü sahiplenmiş oldu. Bizim de bu sahiplenmeye karşılık vermemiz gerekiyor. Sloganlarımızdan biri 'Birlikte yürüyeceğiz' mesajıydı. Evet, bu yolu biz onlarla birlikte yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, geçmişte her zaman kulübe destek olduğunu belirterek, "Ben başkan seçilmeden önce de İbrahim Bey'le görüşüyordum ve her zaman kulübe destek olmaya çalıştım. Hiçbir zaman ortadaki sorun ve sıkıntılar yüzünden prim yapmayı düşünmedim. İbrahim Bey'in de benim düşündüğüm gibi bir söylemi var. 'Şimdi sen başkansın, seni yıpratmak isteyenlerin karşısına ben geçeceğim.' Ben ona da teşekkür ediyorum, çok iyi bir mesaj verdi” ifadelerini kullandı.
"FUTBOLCULARI ÇOK MUTSUZ GÖRDÜM"
Başkan seçilmesinin ardından yaptığı ilk işlerden birinin mevcut futbolcularla görüşmek olduğunu kaydeden Usta, “Futbolcularla da görüştüm. Onların birçok sorunları var. Önlerinin parlak olduğunu, açık olduğunu, Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu, büyük bir camia olduğunu her ne kadar çeşitli nedenlerle başarısız olsak da onların aslında aktör olduğunu, bizim onların arkasında durduğumuzu, camianın onlardan bir mesaj beklediğinden bahsettim. Oyuncuları gerçeği konuşmak gerekirse çok mutsuz gördüm. Yaptığımız konuşmadan sonra kafalarının biraz rahatladığını düşünüyorum. Trabzonspor'un bundan sonra kalan maçlarında en yüksek puanları çıkarması lazım. Eskişehirspor maçında alınan galibiyet bu anlamda iyi başlangıç oldu” dedi.
Usta, kulübün ekonomik sorunlarının bilincinde olduklarını söylerken, “Ekonomik sorun çok derin. Bizim çok detaya girip, Trabzonspor camiasının kafasını bunlarla meşgul etmemize gerek yok. Kulüpteki derin sorunları biliyoruz. Bugünden yarına her şey gülistanlık olmayacak. Belli bir sistem içerisinde bunların hepsini yola koyacağız. Kimse merak etmesin, neye soyunduğumuzu ve nasıl bir tablo olduğunu biliyoruz. Belli bir süre içerisinde bunu rayına koyup Trabzonspor'u iyi bir noktaya taşıyacağız” açıklamasını yaptı.
"GEREKEN MESAJI DOĞRU ŞEKİLDE VERDİK" 
Öncesinde herkesin gergin bir kongre geçmesini beklediğine de dikkat çeken Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burası büyük bir kulüptür, kongre üyesi ve taraftarlar bu kulübe olağanüstü sahip çıkarlar. Bir değişim hareketi oldu ve mevcut yönetim İbrahim Hacıosmanoğlu ve yarışa katılan Celil Bey, Türkiye'ye şöyle bir mesaj verdik; burası barışın merkezi, medeniyetin merkezi, sporun gerçekten toplum içinde barış sağlayan motivasyon unsuru olduğunu birlikte gösterdik. İnsanların kafasında 'bu kongrede çok olaylar olabilir' diye bir düşünce vardı. Trabzon ve Trabzonspor olarak bizler Türkiye'ye 'İşte kongre böyle olur' mesajını verdik. Birinci sınıf bir kongre oldu. Bu bile Türkiye'de Trabzonspor ile ilgili algıyı, gerçekten ciddi derecede yukarıya çekti. Taraflı, tarafsız başkanlardan mesaj aldım. İyi bir kongre oldu. 2-3 günde Trabzonspor'un ortaya çıkardığı bu görüntü Trabzonspor'un itibarı adına önemli bir katkı sağladı ama bu benim tek başıma katkım değil. Burada diğer adaylarımızın buna büyük bir katkısı oldu.”
“TÜRK FUTBOLUNDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”
Trabzonspor adına Türk futbolunda yeni bir dönemin başladığını belirten Usta, "Bu yeni dönemi ben, 'eskisi kötüydü, yenisi iyiydi' diye kullanmıyorum. Her yönetimin kendine ait bir tarzı vardır. Ona da saygı duymak gerekir. Bizim yapmamız gereken Trabzonspor'u içinde bulunduğu sorunlardan kurtarmak ve kulübü yukarıya doğru taşımak. Bu anlamda bir değişimden ve dönüşümden bahsediyorum. Bu dönüşümde bizim eski başkanlarımızın tamamına, camianın önde gelenlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve taraftarlarına hepsine ihtiyacımız var. Bu dönüşüm bizimle olacak olan bir şey değildir. Bunu birlikte yapmamız lazım” dedi.
"YILDIRIM'DAN TELEFON ALMADIM"
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan tebrik telefonu aldınız mı?" sorusuna ise, “Hayır böyle bir telefon almadım. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve diğer kulüplerdeki arkadaşlarımızdan telefonlar geldi. Söylediğiniz anlamda bir telefon gelmedi. Gelirse de herhangi bir tepkimiz olmaz. Sporun gerektirdiği unsurları bizim sahiplenmemiz lazım. Trabzonspor olarak bizim Türkiye'ye vermemiz gereken bir mesaj var. Biz başarı istiyoruz. Biz Türkiye'de doğru bir çizginin sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Yapılması gereken de bu. Trabzonspor Türkiye'de hiçbir kulübe bakarak kendi yolunu tayin etmemeli. Trabzonspor'un yapması gereken doğru olan neyse toplumun seveceği ne ise toplumun Trabzonspor'a olan ilgisini artırmaya yönelik işler nelerse bizim onları yapmamız lazım. Eskiden ikinci takımınız kim dendiği zaman açık ara Trabzonspor takımı vardı. Bizim bunu tekrar sağlamamız lazım. Trabzonspor'a ülke genelindeki sempatiyi artırmamız lazım. Trabzonspor medeniyetin işaretini taşıyan bir kulüptür olgusunu yerleştirmemiz lazım. Hiçbir kulübe bakmadan. Biz bunu yapmaya çalışırsak önde olmaya çalışırsak Türkiye'deki spor kamuoyunda katkı sağlarız. O nedenle kimden telefon gelmiş, biz kimi aramışız, bunların aslında çok fazla önemi yok. Bizim doğruları yapmamız lazım. Düzgün mesajlar vermemiz lazım. Oyuncularımızın saha içinde örnek olması lazım. Yönetim olarak bir spor kulübüne yaraşır şekilde konuşmamız lazım. Bütün camiamızla birleşmemiz ve bütün camiamızla medeniyet yolculuğuna çıkmamız lazım. Bize düşen budur. Bu kongrenin ve seçilmiş yönetimin Trabzonspor camiasını birleştireceğine ve bundan sonra başarı yolunda önemli işler yapacağına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...