Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Mart 2017 15:18

Velimir Perasovic: En çok gelişen ligler, Türkiye ve İspanya

Anadolu Efes'in Hırvat başantrenörü Velimir Perasovic, Türkiye ve İspanya'nın, kendilerini en çok geliştiren ligler olduğunu söyledi.

Velimir Perasovic: En çok gelişen ligler, Türkiye ve İspanya
İspanya, Türkiye, Basketbol,

Türkiye'de daha önce 2010-2011 sezonunda da lacivert-beyazlı takımı çalıştıran Velimir Perasovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligler ve takımlardaki gelişimin sadece yatırılan paradan kaynaklanmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"En çok gelişen ligler, Türkiye ve İspanya. Özellikle antrenörler takımlara çok büyük katkı sağlıyor. Ligde yabancı oyuncu kuralı değişti. Sadece yabancı oyunculara değil aynı zamanda Türk oyunculara yönelik de iyi katkılar sağlanıyor. Bu da tabii ligdeki gelişmeye sebep oluyor. Hakemlerin kendilerini geliştirmiş olmaları da lig için oldukça önemli." 

"Lig ve THY Avrupa Ligi'ndeki pozisyonumuzdan memnunum"

Velimir Perasovic, Spor Toto Basketbol Süper Ligi ile THY Avrupa Ligi'ndeki pozisyonlarından memnun olduklarını belirtti.

Ligdeki 2 mağlubiyetin kötü görülmemesi gerektiğini bildiren Perasovic, "Ligdeki durumumuzu ilerleyen maçlar gösterecek. Çok zorlu karşılaşmalar bizi bekliyor. Lig ve THY Avrupa Ligi'ndeki pozisyonumuzdan memnunum. Orada da play-off'a kalabilmek için çok büyük bir rekabet bizi bekliyor." diye görüş belirtti.

Motivasyon için Dörtlü Final'in İstanbul'da yapılacak olmasına ihtiyaç duymadıklarını aktaran Perasovic, Avrupa'da fazla sayı yemeleriyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Kötü savunma yaptığımızı düşünmüyorum. Türkiye Ligi'nde aslında en az sayı yiyen takımlardan bir tanesiyiz. THY Avrupa Ligi'nde çok sayı yememizi kötü savunma yapmamıza yormuyorum. Çünkü bu aslında bizim oyun stilimizi yansıtan bir sonuç. Çok fazla pozisyon bularak ve hızlı hücumlarla oynuyoruz. Eğer yavaş bir basketbol oynasaydık daha az sayı yiyen bir takım olurduk."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...