Tgrt Haber
23 Aralık 2017 12:00

Vida, Beşiktaş formasını giydi | Peki Domagoj Vida kimdir?

Şampiyonlar liginde bir üst tura çıkan temsilcimiz Beşiktaş, daha önceden prensipte anlaştığı Vida'ya Beşiktaşlı formayı giydirdi. Peki Beşiktaş'ın yeni transferi Domagoj Vida kimdir?

Vida, Beşiktaş formasını giydi | Peki Domagoj Vida kimdir?
Domagoj vida,,Domagoj vida kimdir,,Domagoj vida kaç yaşında,,vida kimdir,

Şampiyonlar Ligi'nde ve Spo Toto Süper Lig'de yoluna emin adımlarla devam eden Beşiktaş, 31 Aralık'ta sözleşmesi sona erecek olan Vida'ya siyah beyazlı formayı giydirdi. Peki Vida kimdir? Hangi takımlarda oynadı? Merak ettikleriniz haberimizde bulabilirsiniz...

Beşiktaş'ın daha önce prensipte anlaştığı Hırvat stoper Domagoj Vida, Beşiktaş formasını giydi. Beşiktaş, Vida'nın Dinamo Kiev ile sözleşmesinin sona ermesi sebebiyle Ukrayna ekibine bonservis bedeli ödemeyecek. Dinamo Kiev ile bu sezon 18 maça çıkan 28 yaşındaki stoper, 2 gol atmayı başardı.

DOMAGOJ VİDA KİMDİR?

9 Nisan 1989'da dünyaya gelen ve 2006 yılında ülkesinin NK Osijek takımında profesyonel futbol kariyerine başlayan Vida, 2010-11 sezonu öncesinde Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen'e transfer oldu. 1 senelik Almanya macerasının ardından ülkesine Dinamo Zagreb formasıyla dönen milli savunma oyuncusu, 2012-13 sezonunun devre arasında Dinamo Kiev'e transfer oldu.

4 seneyi aşkın bir süredir Dinamo Kiev'de forma giyen Domagoj Vida; Hırvatistan Milli Takımı'ndaki ilk maçına 23 Mayıs 2010'da çıkarken, o tarihten bu yana 55 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti.

Bu sezon 18 resmi maça çıkan Vida'nın, ligde 2 golü bulunuyor.

Domagoj Vida nasıl bir oyuncu?

1.84 metre boyunda olan Vida, güçlü fiziğiyle dikkat çeken bir stoper. Aynı zamanda çabuk ve hava toplarında etkili bir oyuncu. Aynı zamanda duran toplardaki çıkışlarında da kritik goller bulabiliyor.

Vida'nın en büyük eksikliği ise zaman zaman yaptığı poziyon hataları ve konsantrasyon konusunda yaşadığı zaaflarla dikkat çekiyor.

Domagoj Vida, Dinamo Kiev'de bazı maçlarda sağ bekte de görev almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...