Tgrt Haber
16 Mart 2017 20:29

Vodafone Arena'da tarihi zafer! Beşiktaş çeyrek finalde

Beşiktaş'tan tarihi zafer! Olympiakos'u 4-1 mağlup eden Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Vodafone Arena'da tarihi zafer! Beşiktaş çeyrek finalde
beşiktaş, olympiakos,

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Beşiktaş ile Olympiakos karşı karşıya geldi. Vodafone Arena'da oynanan mücadeleyi temsilcimiz Beşiktaş, 4-1'lik skorla kazandı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Vincent Aboubakar, 22 ve 75. dakikalarda Ryan Babel, 84. dakikada Cenk Tosun attı. Olympiakos'un tek golü 31. dakikada Tarik Elyounoussi'den geldi. Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, 39. dakikada İngiliz hakem Michael Oliver'dan kırmızı kart gördü. Beşiktaş, bu sonuçla birlikte 3. kez çeyrek finale yükseldi.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN SAVUNMAYA MITROVIC HAMLESİ

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile yaptığı maçta teknik direktör Şenol Güneş, Marcelo Guedes'in sakatlığı nedeniyle savunmanın göbeğinde Mitrovic'e görev verdi

Beşiktaş'ta sarı kart cezaları nedeniyle Spor Toto Süper Lig'deki Kayserispor maçında görev alamayan Quaresma ile Gökhan Gönül, Avrupa maçında takımdaki yerlerini aldı

Son maçlarda düşüş yaşayan Cenk Tosun yedek soyunurken, formunu artıran Aboubakar forvette şans buldu. Olympiakos ile oynanan ilk karşılaşmada hücum hattında yer alan ancak Kayserispor mücadelesinde orta sahanın sağında oynayan Vincent Aboubakar, rövanş maçında da takımı adına gol aradı.

Beşiktaş'ta Cenk ve Beck'in yanı sıra Tolga Zengin, Ömer Şişmanoğlu, Necip Uysal, Atınç Nukan ve Gökhan İnler yedekler arasında yer aldı.

OLYMPIAKOS 11'İNDE TEK DEĞİŞİKLİK

Son 16 turun ilk maçında rakibiyle 1-1 berabere kalarak avantaj yitiren Olympiakos ise tek değişiklikle rövanş mücadelesine çıktı.

Atina'daki maçta ilk 11'de görev alan Alberto Botia, ikinci maçta yedek soyundu. Bu oyuncunun yerine ilk 11'de Manuel da Costa forma giydi. İlk maçta Aboubakar'ın golünde yaptığı hatayla Yunanistan kamuoyunun tepkisini çeken kaleci Nicola Leali, kalede yine şans buldu.

Karşılaşmayı 50 kadar Olympiakos taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden izledi. Beşiktaşlı taraftarlar, zaman zaman bu grubun tezahüratlarına tepki gösterdi.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

Beşiktaş, çeyrek final yolundaki önemli maçta stadı tamamen doldurdu.

Beşiktaş ilçesinde ve stat etrafında coşkuyla maç saatini bekleyen taraftarlar, bu atmosferi Vodafone Arena tribünlerine taşıdı. Siyah-beyazlılar, ısınmak için sahaya çıkan takımlarına da büyük destek verdi. Diğer maçlarda olduğu gibi önce Quaresma'yı tribünlere çağıran taraftarlar, daha sonra Aboubakar'a sevgi gösterisinde bulundu.

Karşılaşmayı 40 bine yakın taraftar izledi.

BEŞİKTAŞ, KASIRGA GİBİ BAŞLADI, GOL GELDİ

Beşiktaş, dengeli geçen ilk 5 dakikanın ardından oyunun tek hakimi haline geldi. Paslarla oyunun kontrolünü alan ve Olympiakos'u yarı alanına hapseden Beşiktaş, seyircisinin de desteğiyle savunmada açıklar aramaya başladı.

7. dakikada Quaresma'nın frikiğiyle gole yaklaşan Beşiktaş, Leali'nin kornere çeldiği top sonrası golü buldu.

Sağ kanattan temsilcimizin kazandığı köşe vuruşunda topun başına Ricardo Quaresma geçti. Quaresma'nın ortasını Olympiakos savunması kafayla uzaklaştırdı. Top Talisca'da kaldı. Sağ kanatta topla buluşan Anderson Talisca, ön direkte bulunan Vincent Aboubakar'a ortasını yaptı. Aboubakar'ın kafa vuruşu kaleci Nicola Leali'nin solundan ağlarla buluştu ve Beşiktaş, 10. dakikada 1-0 öne geçti.

RYAN BABEL, RYAN BABEL: 2-0!

Golden sonra Olympiakoslular maçı dengelemeye çalıştı ancak orta sahada birçok pas hatası yaptı. Golden sonraki ilk 5 dakikalık bocalama döneminin ardından tekrar kontrolü alan Beşiktaş, arka arkaya ataklar yapmaya başladı.

Atakların sonucunda Beşiktaş, 22. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Ricardo Quaresma'nın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Ryan Babel'in gelişine yerden çektiği şut kaleci Nicola Leali'nin solundan ağlarla buluştu ve skor 2-0'a geldi.

TAM RÜZGARI ARKAMIZA ALMIŞKEN OLYMPIAKOS'UN GOLÜ

Beşiktaş'ın tam rüzgarı arkasına kalıp farkı artırmaya oynadığı bölümde Olympiakos, şans kokan bir golle farkı 1'e indirdi. Aly Cissokho'nun sol kanattan yaptığı orta ile altıpasın hemen dışında buluşan Tarik Elyounoussi'nin gelişine yaptığı vole Adriano Correia'dan sekip kalecimiz Fabricio Agosto'nun solundan ağlarla buluştu ve skor 2-1'e geldi.

VINCENT ABOUBAKAR'DAN KAFA VE KIRMIZI KART

Temsilcimiz Beşiktaş, golden sonra biraz daha tedbirli bir oyuna geçti ve savunmayı daha kalabalık tutup kontrollü oynamaya başladı. Olympiakos'un ise paslaşmakta, oyun kurmakta ve hücum etmekte zorlandığı bölümde Beşiktaş, kontraatak fırsatları aradı.

Beşiktaş'ın avantajlı oynadığı bölümde Vincent Aboubakar, rakibi Panagiotis Retsos'a attığı kafayla 39. dakikada temsilcimizi 10 kişi bıraktı.

Olympiakos'un hücum edemediği, Beşiktaş'ın ise 10 kişi kalması nedeniyle temkinli oynadığı bölümün ardından ilk devre sona erdi.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TAKTİK DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş, ikinci yarıya farklı bir taktiksel dizilişle başladı. 4'lü savunmanın önünde Atiba'nın sarkık oynadığı bir 4'lü hat kuran Şenol Güneş, en önde Talisca'yı forvet olarak bırakıp Babel ile Quaresma'nın kanatlarını değiştirdi.

Olympiakos ise Beşiktaş'ın geri çekilmesiyle birlikte daha tehlikeli ataklar yapmaya başladı. Ansarifard ile ilk tehlikesini 49'da oluşturan Olympiakos, 51'de Manuel Da Costa'nın kafası ile gole yaklaştı.

OLYMPIAKOS'TAN ARKA ARKAYA TEHLİKELİ ATAKLAR

Olympiakos'un hocası Vouzas, 56'da defansif Manthatis'i oyundan alıp yerine ofansif Seba'yı aldı ve Yunan ekibi daha fazla hücumu düşünmeye başladı. 58'de Oğuzhan'ın sarı kart gördüğü duran top pozisyonunda topun başına Fortounis geçti. Fortounis'in 90'a giden müthiş frikiğini Fabri, enfes bir şekilde çıkardı.

Beşiktaş, geriye çekildiği bölümde Quaresma ile pekçok kontraatak fırsatı yakaladı. Quaresma, arka arkaya yakaladığı bu pozisyonlarda sürekli top kaybı yaparak atakları başlamadan bitirmiş oldu.

RYAN BABEL'DEN TURU MÜJDELEYEN GOL

Oyunun dengeli bir şekilde ve Beşiktaş'ın pozisyon vermediği geçtiği dakikalarda Ryan Babel'in turu müjdeleyen golü geldi.

Gökhan Gönül'ün uzun pası savunmadan sekip Ryan Babel'e geldi. Babel, sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden şutunu çekti, top kaleci Nicola Leali'nin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve Beşiktaş, 75. dakikada farkı 2'ye çıkararak son 15 dakikaya çok büyük bir avantajla girmiş oldu.

OLYMPIAKOS ÇÖZÜLDÜ, CENK TOSUN FİŞİ ÇEKTİ

Olympiakos, Ryan Babel'in golünün ardından taktiksel açıdan çözüldü ve disiplinsiz oynamaya başladı. Şenol Güneş, bunun üzerine üstüste top kayıpları yapan Quaresma'yı 82. dakikada oyundan alıp yerine Cenk Tosun'u aldı.

Cenk Tosun, oyuna girer girmez golünü attı ve turu aldı! Anderson Talisca'nın ara pası ile sol çaprazda topla buluşan Cenk Tosun, ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleci Nicola Leali'nin üzerinden topu ağlarla buluşturdu ve farkı 3'e çıkarıp işi bitirdi.

Golün ardından stadyum hoparlorlerinden sirtaki müziği çaldı. Şölen havasında geçen son dakikalarda Beşiktaş taraftarları İzmir Marşı söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...