Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2021 11:00

Yabancı basın Türkiye İtalya maçını böyle değerlendirdi

EURO 2020'nin açılış maçında A Milli Takımımız İtalya'ya 3-0 mağlup oldu. İtalya yenilmezlik serisini 28 maça çıkarırken yabancı basın ilk maçı, tatmin edici bir galibiyet olarak değerlendirdi.

Yabancı basın Türkiye İtalya maçını böyle değerlendirdi
türkiye italya maçı,yabancı basın,euro 2020

EURO 2020'de heyecan başladı. Açılış maçında Türkiye ve İtalya Roma Olimpiyat stadında karşı karşıya geldi. A Milli Takım, İtalya'ya 3-0 mağlup olurken İtalya'nın hanesine yazılan ilk skor milli oyuncumuz Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golle gerçekleşti.

İtalya maça kontrollü bir şekilde başlangıç yaparak Türkiye'yi savunma yapmaya zorladı. Millilerimiz ilk yarı boyunca net bir pozisyon yakalayamadı.Avrupa Şampiyonası'nda İtalya, 18. dakikada Insigne, 22. dakikada Chiellini ile gole yaklaştı. Kaleci Uğurcan, Chiellini'nin kafa vuruşunda mutlak golü önledi. İlk yarıda İtalyanların etkili oyununa savunma yaparak direnen Milli Takım ikinci yarıya başka bir oyun anlayışıyla çıktı. Oyuna Yusuf Yazıcı- Cengiz Ünder hamlesiyle müdahale eden deneyimli teknik adam Şenol Güneş, oyunu rakip sahaya taşımayı amaçladı. Ancak işler Güneş'in planladığı gibi gitmedi. İtalya'nın sağ kanattan ceza sahasına girerek gerçekleştirdiği ortada topu uzaklaştımak isteyen savunmamız Merih Demiral ters bir göğüs müdahalesiyle topun ağlarımıza gitmesine neden oldu. Kalesinde golü gören Milliler ikinci yarıda da kendi oyun anlayışını sahaya yansıtamadı. İtalyanlar baskılı oyununu sürdürerek 66. dakikada Ciro İmmobile ve 79. dakikada da Lorenzo İnsigne ile bulduğu gollerle farkı 3'e çıkararak sahadan 3-0 galip ayrıldı. Böylece A Grubu'ndaki Milli Takımımız, turnuvaya puansız başlarken İtalya açılış maçını 3 puanla taçlandırdı.

Milli takımımızın açılış maçında İtalya'ya kaybetmesi yabancı basına yansıdı.Maç öncesinde İtalya basını, ''Genç ve hırslı bir takım, hafife alınmamalı' diyerek övdü. Maç sonrasında ise yabancı basın 'Tatmin edici bir galibiyet' olarak değerlendirdi.

YABANCI BASININ GÖZÜNDEN TÜRKİYE-İTALYA MAÇI

Tuttosport: Türklerin ördüğü duvar Berardi’nin çabasında Merih Demiral’ın kendi kalesine attığı gol ile Immobile ve Insigne’nin golleriyle aşıldı.

Corrierre Del Sport: İtalya rüya gibi başladı. Immobile ve Insigne Türkiye’nin üstesinden geldi. Mancini’nin öğrencileri turnuvaya spektaküler bir başlangıç yaptı.

Sport Media Set: İtalya Türkiye’ye karşı büyülü bir gece yaşadı. Mancini’nin takımı 5 yıldır beklenen turnuvada ilk maçında iyi bir sınav verdiler.

Rai News: Bu maçın önemli yanlarından bir tanesi de futbol seyircisinin tekrar tribünlere döndüğü EURO2020 karşılaşması olmasıydı. Türk ve İtalyan taraftarlar tribünde takımlarını destekledi.

Corrierre del Sera: Gök Maviler turnuvanın ilk maçını domine etti. Ancak karşılaşmada öne geçmeyi ancak Juventuslu oyuncunun kendi kalesine attığı golle sağlayabildi.

Calcionews: Gök Maviler parıldayarak başladı. İtalya galibiyete giden yolda kilidi ikinci yarıdaki gollerle açtı ve turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Tuttojuve: Merih Demiral şanssızlık yaşadı. Bu gol aynı zamanda tarihi bir gol olarak kayıtlara geçti çünkü Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez bir kendi kalesine gol, turnuvanın açılış golü oldu.

Donnarumma: Türkiye karşısında İtalya Milli Takımı’nın kalesini koruyan Gianluigi Donnarumma bugün hareketli saatler geçirecek. İtalyan basınına göre Milan ile sözleşmesini uzatmayan file bekçisi PSG ile her konuda anlaştı ve gün içinde sağlık kontrolünden geçecek.

 

 

 

 

 

 

 


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...