Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2013 09:49

Yanal, 'Şampiyonluk sözü verdik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal,'Taraftarımıza şampiyonluk sözü verdik' dedi.

Yanal, 'Şampiyonluk sözü verdik'
istanbul, fenerbahçe, ersun yanal, yanal'dan açıklama, Yanal, Şampiyonluk sözü verdik,

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 41 puanla lider tamamladıkları sezonun ilk yarısını, farkı daha da artırabilecekleri bir dönem olarak değerlendirirken, ikinci yarıda bu performanslarını devam ettireceklerini söyledi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Kayserispor ile yaptıkları Spor Toto Süper Lig maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, mücadeleyi ve ilk yarıyı, şöyle değerlendirdi:
"Devreyi puan farklarıyla kapattık. Bana göre daha fazla puan farklarıyla kapatabileceğimiz bir ilk yarıydı. Biz Fenerbahçe olarak belirli performans kriterleri oluşturmuştuk ki bu kriterler maçın ikinci yarısında baskın bir şekilde ortaya çıktı. Bu da son dakikalarda neden maç kazandığımızı hatırlatmış oldu. Bugünkü performanstan dolayı oyuncularımın hepsini kutluyorum. Şu anda kısa bir tatile gidecekler. İkinci yarı Fenerbahçe, şu anda ortadaki puan farkını daha da artırarak şampiyon olacak. Bunu sezon başında da söylemiştik. Takım olarak bu yolculukta şampiyon olmayı hedefliyorduk. Bu hedefi gerçekleştirecek kadroya sahibiz. Çok daha iyi yerlere gelebileceğimizin farklı sinyallerini vermiştik." Geçen hafta Kardemir Karabükspor deplasmanında aldıkları yenilgiye de değinen Yanal, saha şartlarına vurgu yaparak, "Türkiye'de futbol iyi sahalarda, iyi atmosferlerde, iyi zeminlerde oynanmalı. Ülke olarak hak ediyoruz. Lig olarak da hak etmeliyiz. Çok rahatlıkla bu sahalara bakım yapabiliriz. Dolayısıyla futbolun en güzel tarafı, bence iyi bir ortamda ve atmosferde olmasıdır" diye konuştu. Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısında fikstür açısından dezavantajlı olduğunu düşünüp düşünmediği sorusuna Yanal, "Taraftarımıza, 'şampiyon olacağız' diye söz verdik" diyerek yanıtladı.
Yanal, şu ifadeleri kullandı: "Gücümüz, performansımız ortada. Elbette kolay maç yok. Deplasmanda en çok maç kazanan takımız. Baktığınızda, bunu tekrarlayacak bir kadro var mı? Var. Yaptıklarımız var, Torku Konyaspor maçından sonraki performans ortada. Şu anda çok karakterli ve bunu yapacak oyunculara sahibiz. Bunu tekrarlayacağımızdan eminiz. Taraftarımıza, 'şampiyon olacağız' diye söz verdik. Bunun sonunu getireceğiz tabii ki." Gündemlerinde transfer olup olmadığı sorusuna da Yanal, "Şu anda transferle ilgili hiçbir planlamamız yok. Ama Fenerbahçe gibi güçlü bir takımda her zaman transfer gündemdedir. Fenerbahçe'nin çıkarları, menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa o yapılır. Şu anda 24 kişiyiz, bu kadromuzla yola devam ediyoruz" şeklinde cevap verdi. Yanal, devre arası tatilinin ardından sezonun ikinci yarısının hazırlıkları için 7 Ocak Salı günü toplanacaklarını bildirdi. Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor karşısında aldıkları 5-1'lik galibiyetin, devre arası tatili öncesi kendilerine iyi bir moral olduğunu söyledi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Senegalli forvet, maçta ilk yarının zor geçtiğini belirtti.
İkinci yarıda iyi bir zamanda gelen penaltı golünden sonra oyunun kendileri adına rahatladığını ifade eden Sow, "Oyunun rahatlaması açısından bu golün gelmesi iyi oldu, çünkü daha çok alan bulabildik. Rakibimiz bize daha çok alan bırakmaya başladı ve oynamaya başladık. 5 gol attık. Tabii ki bundan sonrası için iyi bir durum oluşturdu. Tatil öncesi bize moral kazandırdı" diye konuştu.  Kayserispor karşısında ilk yarıda zorlandıklarını, gol yollarında becerikli olamadıklarını kaydeden Cristian Baroni de "Bütün takım savaşarak, farklı galip geldik. Bu 3 puan, bizim için çok önemliydi, puan farkını korumamız gerekiyordu" değerlendirmesinde bulundu. Attığı penaltı golünün ardından yaptığı "örümcek adam" maskeli kutlamayla, hayranı olduğu Brezilyalı kafes dövüşçüsü Anderson Silva'ya mesaj gönderdiğini belirten Cristian, "Son maçında ayağını kırdı. Onun takma ismi 'örümcek adam' olarak biliniyor. İyileşmesi için ona bir temennide bulundum" dedi.
Puan farkıyla ilgili soruya ise Brezilyalı futbolcu, "İkinci yarı için bir avantaj ama bütün maçlara ayrı ayrı çalışıyoruz. Puan farkını düşünmeden, çalışmaya devam edeceğiz. Bütün takımlar için ikinci yarı zor olacaktır. Her maçı ayrı ayrı düşünüp şampiyon olmak istiyoruz" cevabını verdi. Fenerbahçe'de devre arası kamp programı belli oldu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, futbol takımının 7 Ocak Salı günü İstanbul'da toplanıp, aynı gün Antalya'ya gideceği ve 17 Ocak Cuma gününe kadar hazırlıklarını burada sürdüreceği belirtildi. Sentido Sun Zeynep Oteli'nde kampa girecek olan Fenerbahçe'nin, ilk hazırlık maçını 12 Ocak Pazar günü Alanyaspor ile saat 20.00'de Alanya Oba Stadı'nda, ikinci hazırlık maçını ise 17 Ocak Cuma günü Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü ile saat 20.00'de Mardan Stadı'nda oynayacağı aktarıldı. Fenerbahçe takımının, Neftçi Bakü maçının ardından İstanbul'a dönerek, çalışmalarını Can Bartu Tesisleri'nde sürdüreceği vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...