Tgrt Haber
19 Eylül 2014 20:33

Yarı final ve final maçları Londra'da

UEFA Başkanı Michel Platini, EURO 2020'ye ev sahipliği yapmaya hak kazanan ülkelerin aldıkları puanları açıkladı. EURO 2020'de yarı final ve final maçları ise Londra'da yapılacak.

Yarı final ve final maçları Londra'da
uefa, platini, londra,

UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) ev sahipliği yapmaya hak kazanan ülkelerin aldıkları puanları açıkladı. Platini, İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Espace Hippomene'de, EURO 2020'ye ev sahipliği yapacak ülkelerin açıklandığı tören sonrası yaptığı basın toplantısında, şampiyonaya ev sahipliği yapacak 13 ülkenin aldığı puanlar ve nasıl seçildiklerine ilişkin bilgi verdi. Platini, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini düzenlemek için Azerbaycan'ın Bakü, Belarus'un Minsk, Belçika'ın Brüksel, Bulgaristan'ın Sofya, Danimarka'ın Kopenhag, İngiltere'nin Londra, Makedonya'nın Üsküp, Almanya'nın Münih, Macaristan'ın Budapeşte, İsrail'in Kudüs, İtalya'nın Roma, Hollanda'nın Amsterdam, İrlanda Cumhuriyeti'nin Dublin, Romanya'nın Bükreş, Rusya'nın Saint Petersburg, İskoçya'nın Glasgow, İspanya'nın Bilbao, İsveç'in Stockholm, Galler'in Cardiff kentleri olmak üzere 19 başvuru yapıldığını söyledi. Minsk, Sofya, Üsküp ve Kudüs'ün bu sabahki oylamaya katılmak için gerekli yeterliliğe sahip olmadıkları için bugünkü oylama öncesinde elendiklerini kaydeden Platini, EURO 2020'ye ev sahipliği yapacak olan 13 şehrin, 15 aday şehir arasından seçildiğini, 15 şehir arasından da sadece Cardiff (21) ve Stockholm'un (19) birkaç oyla ev sahipliği yapma hakkını kaybettiğini bildirdi.

İngiltere'nin başkenti Londra ile Almanya'nın Münih kentinin katıldığı yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yarışında, oylama öncesinde Almanya'nın adaylığını çektiğini ifade eden Platini, tek aday olarak kalan Londra'nın oy birliğiyle yarı final ve finali düzenlemeye hak kazandığını ifade etti.

İkinci oylamanın ise 4 çeyrek final maçı ile 3 grup maçı ev sahipliği için yapıldığını anlatan Platini, Almanya'nın Münih kentinin 38, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün 37, İtalya'nın başkenti Roma'nın 29, Rusya'nın Saint Petersburg kentinin ise 29 oyla ev sahipliği yapma hakkı kazandığını duyurdu. Oylamada ayrıca, Belçika'nın başkenti Brüksel'e 11, Galler'in başkenti Cardiff'e 3 ve Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye ise 2 oy çıktı.

Son 16 ve grup maçları için yapılan üçüncü oylama turunda ise daha önce 6 bölgeye ayrılan aday ülkeler arasında ilk iki turda ev sahipliği yapma hakkı kazanamayan bölge adayları arasında oylama yapıldı. 2. bölgede Danimarka'nın başkenti Kopenhag ile İsveç'in başkenti Stockholm arasındaki ilk oylamada Kopenhag 13 oyla son 16 ve grup maçlarını düzenleme hakkı kazanan 8 ülkeden biri oldu. Bu oylamada, Stockholm'e sadece 3 oy çıktı. 4. bölgede ise Romanya'nın başkenti Bükreş ve Macaristan'ın başkenti Budapeşte yarıştı. Bükreş bu oylama sonucunda 12 oyla son 16 ve grup maçlarını düzenleme hakkı kazanan 2. şehir oldu. Budapeşte bu oylamada sadece 3 oy alabildi.

Geriye kalan 8 ülke arasında yapılan son oylamada ise son 16 ve grup maçlarını düzenleme hakkı kazanan diğer 6 şehir belirlendi. Oylama sonucu su şekilde oluştu:

Hollanda/Amsterdam: 58 puan

İrlanda Cumhuriyeti/ Dublin: 55 puan

İspanya/ Bilbao: 50 puan

Macaristan/ Budapeşte: 48 puan

Belçika/Brüksel: 43 puan

İskoçya/ Glasgow: 22

Galler/Cardiff: 21

İsveç/ Stockholm:18

Son oylama sonucunda da Cardiff ve Stockholm dışındaki ilk 6 şehir turnuvada, son 16 ve grup maçlarına ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...