Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2014 11:29

Yıldırım, 'Ben veda etmiyorum'

Aziz Yıldırım, 'Ben veda etmiyorum. Ben buradayım. Hepimiz yaşayıp göreceğiz' dedi.

Yıldırım, 'Ben veda etmiyorum'
fenerbahçe başkanı, aziz yıldırım, veda etmiyorum, yıldırım'dan açıklama,

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda üyelere yönelik yaptığı konuşmada, "Ben veda etmiyorum. Ben buradayım" dedi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen kulübün olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı için salona gelişinde üyelerce ayakta alkışlanan Aziz Yıldırım, toplantının ilk bölümünde üyelere hitap etti. Başkan Yıldırım, esasında konuşma yapmayı planlamadığını ancak kürsüye gelme gereği hissettiğini aktararak, şike ve teşvik iddialarına yönelik davada alınan mahkeme kararının Yargıtay tarafından onanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Herkesin kendisinden veda konuşması beklediğini dile getiren Yıldırım, "Ben veda etmiyorum. Ben buradayım. Hepimiz yaşayıp göreceğiz. Başından beri söylediğimiz tek şey var. Biz şike yapmadık. Biz siyasi bir olayın içerisindeyiz ve bu siyasi olayın Türkiye'de nereye geldiğini hepimiz görüyoruz. Biz hep cumhuriyetin, demokrasinin ve laikliğin yanında olduk" diye konuştu. Başkanlığı süresince 16 yıllık dönem içinde kulübe hiçbir zaman siyaset sokmadıklarının altını çizen başkan Yıldırım, şunları söyledi: "Tabii ki siyasi düşüncelerimiz vardır. Bu düşüncelere inanırız, iktidarda olması için çalışma yaparız. Ama kulüp bünyesinde böyle bir şey yapmadık. Kimseye tavsiyede bulunmadık. 'Şuraya oy verin' demedik. Dışarda konuşmalarımız olmuştur ama kulüp bünyesine siyaset sokmadık. Böyle bir şeye yine taraftar değilim. Fenerbahçe, Atatürk'ün kulübüdür. Türkiye'nin zor günlerinde cumhuriyeti koruyacak son kaledir ve bu kale hiçbir zaman yıkılmayacaktır. Bu dava, Yargıtay tarafından da ceza onanmasıyla bir noktaya gelmiştir. Suçluyuz... Tek suçumuz var, o da Atatürkçü olmak. Bunun dışında tek suçumuz dahi yoktur.  Herkes buna inansın." Aziz Yıldırım, bazı Fenerbahçelilerin de 'acaba bir suç işlendi mi?" şeklinde tereddütleri olabileceğini aktarırken, "Ama gelinen noktada tüm Fenerbahçeliler ve kamuoyunda vicdanı olan herkes bunun bir şike davası olmadığını görüyor" ifadelerini kullandı. Tüm kulüplere, tüm taraftarlara, Türkiye'de yaşayan herkese görev düş dile getiren Yıldırım, "Bugün ülkemizde bir mücadele var. Paralel devlet ile devletin mücadelesi bulunuyor. Bu mücadele içinde hepimiz hür irademizle hareket ederek, tek cumhuriyetin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu göstermeliyiz. Torunlarımızın, çocuklarımızın geleceği için bunun mücadelesini vermeliyiz. Tek cumhuriyet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye'de tek hükümet olur. Onun dışında hiçbir paralel devlet olamaz. Aksi durumda ülke çöker. Aksine kimse müsaade edemez" şeklinde görüş belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...