Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2017 22:29

Yıldırım ve Demirören'den Milli Takım'a destek

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. maçında sahasında İzlanda ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, Eskişehir'de ikinci resmi maçına çıktı.

Yıldırım ve Demirören'den Milli Takım'a destek
destek,,milli takım,,türkiye,

Yeni Eskişehir Stadı'ndaki karşılaşmayı Başbakan Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de mücadeleyi tribünden takip etti.

Ayrıca bazı Süper Lig, TFF 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig kulüplerinin temsilcileri de TFF'nin davetlisi olarak tribünde yerlerini aldı.

Lucescu tribünde

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, FIFA'dan aldığı 1 maç men cezası nedeniyle İzlanda karşısında takımın başında yer alamadı.

Lucescu'nun tribünden takip ettiği mücadelede, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu takımın başında bulundu.

Eskişehir'deki ikinci resmi karşılaşma

Eskişehir, İzlanda karşılaşmasıyla 5 Eylül'deki Hırvatistan müsabakasının ardından tarihinde ikinci kez resmi bir milli maça ev sahipliği yaptı. Kent, Hırvatistan maçıyla Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı ilk kez bir resmi bir karşılaşmada konuk etmiş, ay-yıldızlılar karşılamayı 1-0 kazanmıştı.

Eskişehir ve çevre illerden gelen futbolseverler milli maça yoğun ilgi gösterdi. Yapımı geçen yıl sonunda tamamlanan Yeni Eskişehir Stadı'ndaki müsabakayı 35 bin seyirci tribünden takip etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından maça gidecek taraftar için ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi.

Taraftara Türk bayrağı dağıttı

TFF, karşılaşma öncesinde taraftarlara Türk bayrağı dağıttı. Yeni Eskişehir Stadı'nın koltukları Türk bayraklarıyla donatıldı.

Stadın doğu tribününün üzerine "Dünya Kupası yolunda 80 milyon yanında", kuzey ve güney tribünlerine de "Sen tribünde ay, miller sahada yıldız olsun" pankartları asıldı. Seremoni sonrasında doğu tribününde üzerinde "Dünya Kupası yolunda 80 milyon yanında" yazılı dev Türk bayrağı açıldı.

Stat dışındaki etkinlik alanlarında da Türk bayrakları futbolseverlere verildi. İzlanda karşılaşması öncesinde Milli Takım Taraftar Kulübü, çeşitli etkinlikler düzenledi.

Yeni Eskişehir Stadı önünde etkinlik alanına kurulan sahnede konserler ve DJ performansının yanı sıra çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...