Tgrt Haber
12 Ocak 2015 20:11

Yılın en iyi futbolcusu yine Cristiano Ronaldo oldu

FIFA tarafından sezonun en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or ödülü, sahibini buldu. Törende Ronaldo yılın futbolcusu seçildi.

Yılın en iyi futbolcusu yine Cristiano Ronaldo oldu
ballon dor, altın top, ödül, 2014,

Ballon d'Or (Altın Top) ödülü sahibini buldu. Buna göre, Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo, 2014'ün en iyi futbolcusu seçildi. Ronaldo böylece, Altın Top ödülünü üst üste 2. kez kazanmış oldu. En İyi Erkek Futbolcu kategorisinin adayları arasında Barcelona'lı Lionel Messi, Bayern Münih'in kalecisi Neuer de vardı. Yılın en iyi 11'i ise şöyle şekillendi:

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih)

Defans: Philipp Lahm (Bayern Münih), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (Paris Saint Germain), David Luiz (Paris Saint Germain)

Orta saha: Angel Di Maria (Manchester United), Andres Iniesta (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid)

Forvet: Arjen Robben (Baytrn Münih), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona)
EN İYİ TEKNİK DİREKTÖR
Kadın futbolunda en iyi teknik direktör Ralf Kellermann (Wolfsburs) olurken, erkeklerde Alman Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw bu alanda ipi göğüsledi. Gecede ödül verilecek kategori ve adaylar şöyleydi: En iyi erkek futbolcu: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Manuel Neuer (Bayern Münih) En iyi kadın futbolcu: Nadine Kessler (Wolfsburg), Marta (Rosengard), Abby Wambach (Western New York Flash) Erkek futbolunda en iyi teknik direktör: Carlo Ancelotti (Real Madrid), Diego Simeone (Atletico Madrid), Joachim Löw (Almanya Milli Takımı) Kadın futbolunda en iyi teknik direktör: Ralf Kellermann (Wolfsburg), Maren Meinert (Almanya 19 ve 20 Yaş Altı Milli Takımı), Norio Sasaki (Japonya Milli Takımı) En iyi gol (Puskas Ödülü): Stephanie Roche (Peamount United), James Rodriguez (Kolombiya Milli Takımı), Robin van Persie (Hollanda Milli Takımı)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...