Tgrt Haber
23 Ekim 2014 11:18

Yorumcular Galatasaray hezimetini değerlendirdi

Dün akşam karşılaşan ve kendi sahasında Borussia Dortmund'a 4-0 yenilen Galatasaray'a ünlü yorumculardan ağır eleştiriler geldi.

Yorumcular Galatasaray hezimetini değerlendirdi
galatasaray dortmund maçı, gs dortmund, galatasaray dortmund maçı özeti, son dakika, spor haberleri,

Galatasaray'ın Borussia Dortmund karşında 4-0'lık hezimeti ünlü yorumcuların bugünkü yazılarına konu oldu. İşte maçın ardından sert yorumlar...

Erman Toroğlu: 'Ölme eşeğim ölme'

Ünlü yorumcu Erman Toroğlu, bugün yayımlanan yazısında, Galatasaray Dortmund maöı ile ilgili şaşırtan değerlendirmelerde bulundu.

Türk futbolunun geldiği noktaya değinen Toroğlu, "Ölme eşeğim ölme, yonca biçersin... Türk futbolu şu anda resmen can çekişiyor. Tu. Tu. Tu...Türk futboluna nazar değmesin!.." dedi.

İşte Erman Toroğlu'nun yazısı...

Ölme eşeğim ölme

Galatasaray'ın dün akşamki Dortmund maçını izleyince, şu cümle karşınıza çıkıyor: Ölme eşeğim ölme, yonca biçersin... Türk futbolu şu anda resmen can çekişiyor. Tu. Tu. Tu...Türk futboluna nazar değmesin!..

Neresinden başlasam hikaye...

Hiçbir tarafın tutar yanı yok... Önce şunu söylüyoruz. Galatasaray'ın bu maçı kazanması lazım.

Eğer şampiyonlar ligi'nde devam etmek istiyorsa. Ama dün akşamki karşılaşmayı seyredince şu cümle karşınıza çıkıyor: Ölme eşeğim ölme, yonca biçersin... Biz resmen hala hayal alemlerinde geziyoruz. Bazı gerçekleri kabul etmiyoruz. Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bu kadrodan sadece 3 tane oyuncu var. Bunlar da Fernando Muslera, Felipe Melo ve Wesley Sneijder...

Galatasaray'ın yerlileri 18 kişilik kadroya giremezler. Bunlara yabancılardan Pandev ve Dzemaili'yi de katmanız gerekir.

Karşılaşma başlıyor, 3 dakika sonra çok net bir biçimde şunu görüyoruz:

G.Saray'ın, Dortmund'a göre fizik olarak zayıf. Kimya olarak zayıf. Biyolojisi zayıf, sosyolojisi zayıf. Psikolojisi de zayıf...

Arkadaşlar mücadele 4-0, G.Saray hücum ediyor. Dortmund defansında 5 kişi var ve Burak Yılmaz ofsayt. Sizce daha başka bir şey anlatmaya gerek var mı?

İNŞALLAH, MAŞALLAH!.. 

Galatasaray ikinci yarıya başlıyor.

Yaptığı sadece yan top, geri top.

Psikolojik olarak futbolcuların düşünceleri şu: Skor 7-8 olmasın...

Hiç olmazsa böyle bitirelim.

Bir şeyi kabul ederseniz, düzeltirsiniz.

Ama "Biz hala çok iyiyiz" derseniz, düzeltemezsiniz. Türk futbolu şu anda resmen can çekişiyor.

Aslında ben bunu şuna benzetiyorum... Hayvan ölse de kurtulsak... Yeni bir doğumla sıfırdan başlasak, kademe kademe onu alıp büyütsek, yükseltsek.

Biz hala bunları düşünmeden rötuş yapıyoruz. Kulüplerimiz rezalet.

Federasyon rezalet. Milli Takım Allah'a emanet!..

Otobüsler ve kamyonların arkasında şu yazıyor: İnşallah... Maşallah...

Ben ilave yapıyorum: Nazar değmez inşallah... Tu. Tu. Tu...Türk futboluna nazar değmesin.

SURATLARI KÖSELE!

Karşılaşma İle ilgili lgili şunu diyebilirsiniz; Cesare Prandelli... İyi de Prandelli'yi getiren Galatasaray yönetimi, Fatih Terim'i yolladı. Veya Fatih Terim, Abdullah Avcı'nın üzerine oynayarak, Milli Takım'a gitti. Peki Galatasaray ile Milli Takım'ın arasındaki veya Prandelli ile Terim arasındaki farklar nelerdi: Benim cevabım çok basit. Alın birilerini, vurun ötekilerine...

NEDEN ÇEKİLSİNLER Kİ!.. 

Yani bu şartlar altında kimse, kesinlikle uyanıklık yaparak, kendisini bu ortamdan kurtarmaya kalkmasın. Eğer Türk futbolu bu hale getirilmişse, artık onların kesin kes sahneden çekilme zamanı gelmiş demektir. Ama sizce çekilirler mi? Hayır. Neden? Çünkü onlardaki surat kösele. Neden çekilsinler?..

TİYATRO-SİNEMA

Maç 3-0 olduktan sonra çok sayıda Galatasaraylı taraftar, stadı terk ediyor. Bence yanlış yapıyor. Bu bir tiyatro, sinema. Dortmund sahnede güzel bir oyun sergiliyor. Onu seyredin, neden gidiyorsunuz? Biz güzeli, kaliteliyi, benden daha güçlü olanı sevmiyoruz. Gücün Fenerbahçe'ye yetiyor. O da futbol oynayarak değil. Sneijder'ın iki süper vuruşuyla.

Hasan Şaş: Dortmund istese 6 atardı!

Eski Galatasaray futbolcusu Hasan Şaş, Galatasaray'ın Dortmund karşısında Avrupa kupalarındaki en kötü maçını oynadığını belirterek açıklamalarda bulundu. Hasan Şaş,  "Dortmund halı sahada bile bu kadar rahat oynayıp pozisyonlara giremezdi. 6 gol gerekse 6 atarlardı" dedi. Galatasaray'ın eski antrenörü Hasan Şaş, Borussia Dortmund hezimetinin faturasını teknik direktör Cesare Prandelli'ye çıkarırken, ağır ifadeler kullandı. Prandelli'nin hala Galatasaray'ın nasıl oynaması gerektiğini bilmediğini ifade eden Şaş, şunları söyledi:

- Prandelli Galatasaray'ın nasıl oynaması gerektiğini bilmiyor. 3'lü orta saha ile bu iş olmaz. Daha önce Hagi ve Rijkaard böyle oynadı, farklı yenilgiler aldılar.

LUCESCU GİBİ 4-5-1 OYNATABİLİRSİN

- Galatasaray'da seçimler yanlış yapıldı. Agresiflikten uzak oyuncular var. Bir takımda agresif olmayan oyuncular olabilir, ama orta sahayı öyle bir kalabalık dizersiniz ki, haddini bilerek oynamış olursunuz. Mesela Lucescu gibi 4-5-1 oynatabilirsiniz.

- Böyle oynamaya devam edersek, bundan sonraki Arsenal ve Dortmund maçlarında da 4 yeriz. Prandelli'nin bu inadından vazgeçmesi lazım.

 6-1'LİK REAL MADRİD MAÇINDA BİLE DAHA İYİYDİ

- Galatasaray'ın Avrupa'da oynadığı en kötü maçlarından biriydi bu. 6-1'lik Real Madrid maçında bile daha iyiydi. O maçta Galatasaray'ın iyi oynadığı bir 30 dakika vardı.

HALI SAHADA BİLE BU KADAR RAHAT OLAMAZ

- Borussia Dortmund halı sahada oynasa bu kadar pas yapamaz, bu kadar rahat pozisyona giremez. Rölantiye aldı. Hafta sonundaki maçı düşündü. İnanın 6 gol gereken bir maç olsa 6 atardı.

Rıdvan Dilmen: Kolay teslimiyet olmamalıydı

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, dün akşam karşılaşan Galatasaray Borussia Dortmund maçını yorumladı. Dilmen'in değerlendirmesi şöyle;  Grupta ilk yarı sonuçlandı... Topu topu 3 maç, son iki karşılaşma daha 41. dakikada sona erdi. Arsenal maçı 41. dakika 3. gol, dün de aynı şekilde Dortmund karşısında 41. dakikada yenen 3. gol. Galatasaray için en üzücü olan kısım bu. Borussia Dortmund, Galatasaray'dan fizik olarak da taktik olarak da daha iyi... Ama kolay teslimiyet olmamalıydı. Galatasaray'ın fizik olarak en güçlü oyuncusu kim dersek; Melo (ki genel anlamda dünkü maçla ilgili değil) o da geçen yılki performansının altında. 

Dortmund takımı, Kagawa dışında en az Melo kadar fiziksel anlamda hem atletik hem de güçlü. Bir de erken gelen gollerden sonra demoralize bir 50'şer dakika oynadı Galatasaray. Dortmund, 40 metrede oynuyor. Galatasaray hazırlık pası yaparsa ki; defansını orta sahaya kadar çıkarıyor, önde baskı yapıyor ya geri pasına ya da uzun pasa zorluyor. Top Dortmund'a geçtiğinde bazen birinci vitesten, 5. vitese çıkıyorlar. İlk 2 ve son goldeki gibi. İkinci viteste de oynayabiliyorlar. Pas pas pas. Bu yardımlaşma ile olabilir ve şutla gol atabiliyorlar, 3. gol örneği gibi.  İlkay ciddi bir ameliyat geçirdi ve uzun süre takımdan ayrı kaldı ama farklı bir lider oyuncu olduğunu oynadığı kısa bölümde gösterdi. Fenerbahçe maçı, G.Saray'ın coşkusunu biraz kırmış. Golü yedikten sonra ilk golde de son golde de hiç reaksiyon göstermediler. Tabii ki Arsenal'in Brüksel'de son 5 dakikada attığı iki gol en azından onları Avrupa Ligi için 3'lük içinde tuttu. 

SİSTEM 4-4-1-1 OLABİLİRDİ 

Borussia Dortmund ilk yarıda 1-2 pozisyon verdi ama ikinci yarı hiç pozisyon vermedi. Kendi adına 4 gol, bir o kadar da kaçırdı. Ama Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçta da Muslera için "iyi" diyemedik. "Şu topu çıkardı" da diyemedik. Prandelli, Şampiyonlar Ligi'nde son iki maçta iki ayrı sistemle oynadı. Londra'da 3-5-2, İstanbul'da 4-3-1-2... 

Oynaması gereken tek sistem vardı, top rakipteyken kanatları kapamak şartıyla en az 8 oyuncu ile orta sahada kalabalık yapacaktı. Bu da en uygun 4-5-1 veya 4-4-1-1 sistemiyle olurdu. Bunu uygulamadı ve faturayı ağır ödedi

Ümit Karan: Prandelli gitmeli

Gazetemizin yazarı eski Galatasaray futbolcusu Ümit Karan'da maçı şöyle yorumladı; Galatasaray, Borussia Dortmund karşısına öyle bir kurgu ve dizilişle çıktı ki büyük şaşkınlık yaşadım. Ofansif futbolu Süper Lig'de tercih edebilirsin ama Şampiyonlar Ligi'nde asla affetmezler. Teknik Direktör Cesare Prandelli'nin planı ilk 15-20 dakikada Dortmund'un üzerine gidersek belki bir gol bulup, rakibi bozarız üzerine kuruluydu. Ama tam aksi oldu. Alman temsilcisi ligde kötü gidebilir ama sonuçta oturmuş bir şablonu var.

İki senedir Dortmund aynı sistemle oynuyor. Zaten ilk iki gole bakıyoruz, birbirinin kopyası durumunda. Belli ki Prandelli rakibi iyi analiz etmemiş. Derbide Fenerbahçe de ilk yarıda iyi pas yapınca Galatasaray bocalamıştı. Dün de böyle oldu. Topu iyi kullanan takımlara karşı sarı-kırmızılılar çok zorlanıyor. Orta sahada sadece Melo ile olacak iş değil bu. Sahadaki isimlere bakıyorum… Gözüme Pandev çarpıyor. Ben şu halimle 3 ay antrenman yapıp sahaya çıksam Galatasaray'a ondan daha faydalı olurum. Bu kadro Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek kapasitede mi? Galatasaray'ın artık tek şansı 3. olup Avrupa şansını sürdürebilmek. Bu bir ihtimal… Böyle oynarsa o da zor…

İtalyan teknik adam, antrenman şeklinden, hazırlık kampına kadar en ufak bir katkı sağlayamadı Galatasaray'a! Bir türlü sistemi oturtamadı. “Mancini'nin yolundan gideyim” dedi sonra ondan da vazgeçti. Cesare Prandelli futbolcularla birebir yakından da ilgilenmiyor. Kaptan Selçuk'un durumu ortada. Burak Yılmaz keza öyle. Bir golcü sık sık ofsayta düşüyorsa bunun nedeni güçsüzlüktür. Prandelli bunlara çözüm üretemiyor. Kongrede yeni gelecek yönetim, mutlaka Prandelli ile yollarını ayırmalı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...