Tgrt Haber
19 Nisan 2016 23:01

Zekeriya Öz Galatasaray Kulübünden ihraç ediliyor

Paralel Yapı'dan hakkında yakalama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan eski savcı Öz, Galatasaray'ın eski başkan yardımcısı Öztürk'ün verdiği dilekçe sonrası ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Zekeriya Öz Galatasaray Kulübünden ihraç ediliyor
zekeriya öz,

Eski Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi'nin meslekten ihraç ettiği eski savcı Zekeriya Öz'ün Galatasaray Kulübü genel kurul üyeliğinden ihraç edilmesi için dilekçe verdi.

Öztürk'ün, Galatasaray Kulübü Yönetim Kuruluna verdiği dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Cumhuriyeti ve değerlerine son derece bağlı olan ve görevleri başında bu değerleri korumak ve koruyacak gençler yetiştirmek olan kulübümüzün tüm sevenleri ama en başta genel kurul üyeleri tarafından sahip olduğu değerler çerçevesinde korunmak zorunda olduğu malumunuzdur. 04.05.2010 tarihinde, dönemin başkanı Adnan Polat tarafından, başkan kontenjanından üye yapılmış 15286 sicil no'lu Zekeriya Öz isimli üyenin, kulübün herhangi bir değerini temsil etmek ve korumaktan yoksun olması, aksine Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör örgütü olarak adlandırılan bir yapı ile birlikte anılıyor olması kanaatimce kulübümüzde üye olarak kalmamasını gerektirmektedir. İsmi geçen üyenin kulübümüzle olan üyelik ilişkisinin sona erdirilmesi için gerekli araştırmanın yapılarak, gereğinin yerine getirilmesini saygılarımla arz ederim."

Öz, Disiplin Kuruluna sevk edildi

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulunda görüşülen dilekçenin ardından Zekeriya Öz, Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Sarı-kırmızılı kulübün genel sekreterliğine ulaşan dilekçe, bugün Türk Telekom Arena'da yapılan yönetim kurulu toplantısında gündeme geldi.

Öztürk'ün talebi neticesinde Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ancak yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz, kulüpten ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna verildi.

Tüzük gereği kurulun alacağı karar, Genel Kurul'da üyelerin oylamasına sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...