Tgrt Haber
16 Mart 2015 14:32

Zlatan Ibrahimovic'in sözlerine tepki

PSG'de forma giyen İsveçli Ibrahimovic'in deplasmanda 3-2 kaybedilen Bordeaux maçı sonrası Fransa hakkında söylediği hakaret içeren sözler tepki çekti.

Zlatan Ibrahimovic'in sözlerine tepki
zlatan ibrahimoviç,tepki,psg,

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain'de (PSG) forma giyen İsveçli Zlatan Ibrahimovic'in, deplasmanda 3-2 kaybedilen Bordeaux maçı sonrası Fransa hakkında söylediği hakaret içeren sözler tepki çekti.
Maç sonrası görüntülenen Ibrahimovic küfürlü ifadeler kullanarak, "15 yıllık futbol kariyerimde böyle bir hakem görmedim. Böylesi bir ülke PSG'yi hak etmiyor" dedi. Görüntünün yayınlanması sonrası gelen tepkiler üzerine Ibrahimovic açıklama yapmak zorunda kaldı.
İsveçli oyuncu PSG'nin internet sitesinden yaptığı açıklamada kullandığı ifadelerde Fransa'yı ve Fransızları hedef almadığını söyledi. Ibrahimovic özür dilediği açıklamasında, "Ben başka bir şeyden değil sadece futboldan bahsettim. Maçı kaybettim ve bunu kabul ediyorum ancak hakemlerin kurallara uymamasını kabul edemem. İfadelerim amacını aştı" ifadelerine yer verdi.
Ibrahimovic'e tepki gösterenler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Patrick Kanner ve aşırı sağcı Ulusal Cephe Lideri Marine Le Pen de yer aldı. Kanner, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda futbolcuyu özür dilemeye davet ederek "Ibrahimovic'in üzüntüsünü dile getirmesi hakeme ve onu ağırlayan ülkesine hakaretlerini haklı gösteremez" ifadesini kullandı.
Marine Le Pen ise sosyal medyada yayımladığı mesajda, "Fransa'yı böyle değerlendiren insanlar ülkeyi terk etmeli" cümlesiyle tepkisini dile getirdi.
Ibrahimovic hakkında maçın hakemi Lionel Jaffredo'nun rapor hazırlaması halinde Fransa Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili soruşturma başlatması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...