Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Nisan 2016 11:06

Bakan Işık, 'Göktürk 2 Kandil'in kabusu olacak'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Göktürk 2'nin her 6 saatte bir Kandil'i görüntüleyeceğini söyledi.

Bakan Işık, 'Göktürk 2 Kandil'in kabusu olacak'
göktürk, kandil,

Antalya'da partililerle bir araya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 7 Haziran sonrası terör örgütünün başlattığı saldırılarla ilgili olarak, operasyonlar başlayınca neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi. Terör örgütünün ‘eskisi gibi olacak' zannettiğini belirten bakan Fikri Işık, "Uçaklar gelecek, dağı taşı bombalayacak, onlar da yukarısı bombalanırken mağaralarında keyif çatacaklar. Ama bu defa hiç öyle olmadı, bu defa Türkiye Cumhuriyeti askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla, tüm güvenlik güçleriyle tam bir koordinasyon içerisinde, bunların inlerine girdik dedi.

GÖKTÜRK 2 KANDİL'İN KABUSU OLACAK

Son operasyonlarda Kandil'de cephaneliğin nokta atışıyla vurulduğunu belirten Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "O cephanelik ki; üzerinde ağaçlar var, yeşillendirilmiş. Nasıl vurdunuz, tesadüfen mi, hayır. Bizim Göktürk 2 uydumuz 2.5 günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor. 2.5 gün sonra bir daha geçiyor. Fotoğrafları yazılımla iki fotoğraf arasında ne fark var görüyoruz. Orada bir çukur mu kazılmış, orada bir tümsek mi oluşmuş, orada bir duvar mı yapılmış, bir baraka mı yapılmış, bunu tespit ediyoruz. Bunu tespit ettikten sonra yerel istihbaratla bunun ne olduğunu belirliyoruz. Daha sonra da güdümlü füzelerle orayı nokta atışışla imha ediyoruz. Bütün para kasalarıyla, uyuşturucu depolarını imha ettik. Niye, artık birilerinin yalan yanlış bilgisiyle hareket etmek zorunda değiliz. Kendi bilgimizi toparlayabiliyoruz. Şimdi yeni projemizde artık 2.5 günde bir değil, 6 saatte bir geçeceğiz ve görüntünün çözünürlüğünü 5 kat daha artırıyoruz. Türkiye Allah'a hamdolsun bu noktaya geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...