Tgrt Haber
12 Ocak 2015 19:21

CENTCOM'un Twitter hesabı hacklendi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’na ait Twitter hesabı CENTCOM kendilerine “Siber Hilafet” ismini veren bir grup tarafından hacklendi.

CENTCOM'un Twitter hesabı hacklendi
abd, merkez kuvvetler komutanlığı, centcom,

Terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen hava saldırılarını koordine eden ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) resmi twitter hesabından, yerel saatle 12.29’da “Amerikan askerleri, geliyoruz, arkanızı kollayın. IŞİD” yazılı mesaj paylaşıldı. Sayfada ayrıca #CyberCaliphate” (Siber Halifelik) imzasıyla atılan mesajda aralarında emeklilerin de bulunduğu ABD askerlerinin kişisel bilgileri ve askeri planlar olduğu iddia edilen bazı bilgiler yayımlandı. Diğer bir mesajda ise, “IŞİD burada, tüm askeri üslerinizdeki bilgisayarlardayız” ifadesi yer aldı. Öte yandan, CENTCOM’un Youtube hesabı da bir siber saldırıya uğradı. Youtube sayfasına da IŞİD yanlısı videolar paylaşıldı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan bir yetkili de CENTCOM'un Twitter ve Youtube hesaplarına yönelik saldırıyı doğrulayarak, konuyla ilgili uygun tedbirleri aldıklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...