Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2014 11:56

Apple, tüm interneti satın almak istiyor

Teknoloji devi Apple gözünü daha büyük hedeflere dikti,

Apple, tüm interneti satın almak istiyor
Apple, tüm interneti,Apple, tüm interneti satın almak istiyor

Apple hakkında yeni bir analiz, çok ilginç bir sonucu ortaya koyuyor. Sadece bilgisayar, telefon veya tablet üretmekle sınırlı kalmak istemeyen Apple online içerik sağlama konusunda da uzun zamandır önemli çalışmalar yapıyor. iTunes sayesinde önce müzik, ardından da film, uygulama ve e-kitap satmaya başlayan şirket, ayrıca online TV yayıncılığı konusunda da son derece hevesli.
Ancak tüm bu içerik hizmetleri için Apple'ın önünde büyük bir engel var: Bant genişliği. Apple'ın hizmetleri giderek daha fazla bant genişliği gerektiriyor ve Apple bu ihtiyacını karşılamak için büyük internet sağlayıcılardan sürekli daha fazla bant genişliği satın alıyor.Uluslararası internet hizmetleri veren bir kuruluş olan International Internet Exchange'in strateji şefi Bill Norton'un verdiği bilgiye göre Apple'ın şu anda satın almış olduğu internet servisleri sayesinde, saniyede yüzlerce gigabit veriyi transfer etmesi mümkün hale geldi. Ancak şirketin büyüme hızı ve Apple TV gibi yeni içerik servisleri bu hızla devam ederse, yakında çok daha fazlasına ihtiyaç duyacak. 2005-2010 arasında, interneti en fazla meşgul eden veri trafiğinin YouTube'dan kaynaklandığı hesaplanıyordu ancak şimdi işler değişmiş gibi görünüyor. Apple'ın yükselen ihtiyaçları yakında bütün internet alt yapısını zorlar hale gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...