Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2014 23:58

Google'dan Sevgililer Günü'ne özel doodle

Google, 14 şubat Sevgililer Günü'ne özel bir doodle hazırladı.

Google'dan Sevgililer Günü'ne özel doodle
google, özel, doodle, arama motoru, sevgililer günü, 14 şubat, sevgili, ana sayfa, logo, amerika, interaktif, oyun tasarım, george, ferris, dönme, dolab, bina yükseklik, mühendiz, dünya fuar, kişi ayrıntı, bilgi, gün, tatil kültürel, olay, kurucu

Google'ın ana sayfasında "doodle" olarak adlandırılan logo, bugün 14 Şubat Sevgililer Günü ve Amerikalı mühendis George Ferris'in (14 Şubat 1859-22 Kasım 1896) 154. doğum günü için tasarlandı. Google, ziyaretçilerine hoş vakit geçirtmek için ana sayfasına bir de interaktif oyun ekledi. Dönme dolabın olarak tarihe geçen Amerikalı mühendis Ferris'in icadı ilk dönme dolap, Chicago Dünya Fuarı'nda 21 Haziran 1893 tarihinde hizmete açıldı. Bu dönme dolap 250 metre boyunda, 25 katlı bir binanın yüksekliğindeydi ve 36 ahşap araba vardı. Her koltuk 40 kişi, başka bir ayakta 20 kişi artı bir iletkenden tutturulmuştu. Her araç, 13 metre genişliğinde, 27 metre uzunluğunda ve 9 metre boyundaydı. Dönme dolaba toplam 2 bin kişi, bir seferde binebiliyordu. Tekerlek iki adet bin beygir motor tarafından destekleniyor ve 4 bin tonun üzerinde yük kaldırabiliyordu. "Doodle" olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından bu yana Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanılıyor. Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel, daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...