Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2022 15:10 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 15:25

11 tonluk yeni savaş makinesi: ATAK-2 18 Mart'ta göklerde!

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, kendi klasmanında dünyanın en iyisi diyerek tanımladığı ATAK helikopterleriyle ilgili önemli bir müjde verdi. Kotil, "Şimdi 11 tonluk ATAK-2 helikopterini yapıyoruz. 18 Mart 2023'de ilk uçuşunu yapacak" dedi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kotil, 5B, 5A uydularının uçtuğunu, 6A uydusunu kendilerinin yapacağını dile getirdi.
atak,tusaş
Kotil, 5B, 5A uydularının uçtuğunu, 6A uydusunu kendilerinin yapacağını dile getirdi.

56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında sahil dolgu alanında düzenlenen söyleşiye katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TUSAŞ ile ilgili bilgi verdi. Kotil, 11 tonluk ATAK-2 helikopterinin 18 Mart tarihinde ilk uçusunu gerçekleştireceğinin müjdesini paylaştı.

KLASMANINDA DÜNYANIN EN İYİSİ

Türkiye'nin savunma sanayisinde ilk 7'ye girmek istediğini belirten Kotil, şöyle devam etti:

Yakında gireriz. Atak helikopterden 3 tane yapıyoruz ayda. Gökbey'den inşallah 2023'ten itibaren ayda 2 tane yapacağız. Atak helikopterimiz 5 ton. Kendi klasmanında dünyanın en iyi helikopteri. Şimdi 11 tonluk Atak-2 helikopterini yapıyoruz. 18 Mart 2023'de ilk uçuşunu yapacak.

9 ay sonra uçuş yapacak. Bu, tümüyle özgün bir helikopter. TUSAŞ'ın lisansıyla olacak, tümüyle yerli. 18 Mart 2023'teki ilk uçuşa hazırlanan eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet'in imalatı devam ediyor.

Kotil, Milli Muharip Uçak'ın beşinci nesil olduğunu dile getirdi.

HER TARAFI GÖRÜRLER

F-16'ların ise üçüncü nesil savaş uçağı olduğunu belirten Kotil, şunları kaydetti:

F-16'lar düşmanı gördükleri zaman angaje olurlar. Üçüncü nesiller, birbirinin peşinden koşarlar ama beşinci nesil koşmaz. Beşinci nesil uçaklar, yüzlerce kilometre uzaktan işini bitirir evine gider.

Beşinci nesil uçak olduğu zaman radarlar onu göremez. Beşinci nesil savaş uçağı yapıyoruz ya bunun üzerinde bir sürü bilgisayar var, bir sürü radar var. Her tarafı görürler, yaklaşamazsın.

YÜZDE 100 MİLLİ OLACAK

Dünyadaki en iyi uçak F-22, Amerikalılar bunu kimseye satmıyor. Sadece ABD Hava Kuvvetleri kullanıyor. Bir de F-35 var, onu satıyorlar. Bizim uçağımız ikisinin arasında.

Çinliler, Ruslar, bir de Türkler yapıyor. 3 tane uçağımız var. Hürkuş, Hürjet ve Milli Muharip Uçak, ülkenin bekası için önemli. Milli Muharip Uçak, yüzde 100 milli olacak.

Kotil, TUSAŞ olarak haberleşme uydusu yaptıklarını, 5B, 5A uydularının uçtuğunu, 6A uydusunu kendilerinin yapacağını dile getirdi.

Programa Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin ardından milli savaş uçaklarının tanıtıldığı serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...