Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2015 04:05

12 dolara Google'ı satın aldı

Eski bir Google çalışanı olan Sanmay Ved, geçici bir süre de olsa Google.com'un sahibi oldu.

12 dolara Google'ı satın aldı
google,12 dolar

Eski bir Google çalışanı olan Sanmay Ved, geçici bir süre de olsa Google.com'un sahibi oldu. Bu ilginç olay, Ved'in gece geç saatlerde Google domain'lerini ve Google'ın web site satın alma servislerini araştırması ile başladı. Araştırması sırasında karşılaştığı manzara ilginçti, çünkü “Google.com”un hemen yanında satın almaya açık olduğunu belirten yeşil bir gülen surat vardı. Bir hata olduğunu düşünen Ved, ne olduğunu anlamak için satın alma işlemini gerçekleştirmeye karar verdi ve dünyanın en çok trafiğe sahip sitesini sadece ve sadece 12$'a satın aldı!

TÜM WEB KONTROLÜ ELİNE GEÇTİ
Business Insider'a konuşan Ved, eski bir Google çalışanı olduğu için Google ürünleri ile alakalı sık sık araştırmalar yaptığını ve Google.com'un müsaitlik durumunu görünce şaşkına döndüğünü belirtti. “Bir hata olduğunu düşünsem de, satın alma işlemini gerçekten tamamlayabildim.” diyen Ved'in hikâyesindeki en korkutucu bölüm ise sadece Google domain'ini satın alması değil, aynı zamanda Google'un tüm web kontrolüne bir dakikalığına erişebilmesiydi.

“Domain'i satın aldınız.” gibi sıradan bir e-posta beklerken, birden bire kendisine ait diğer web sayfalarının kontrolünü yaptığı Google kontrol panelindeki isminin “Google.com'un sahibi” olarak değiştiğini söyleyen Ved, aynı zamanda güvenlik ekibinden gelen şirket içi bilgilerin bulunduğu mailleri de gelen kutusunda buldu. Fakat bu durum sadece 1 dakika sürebildi ve Google, kendi domain'ini hemen geri aldı.

Ved, siteyi satın almasına sebep olan şeyin ne olduğundan tam olarak emin değil; ancak muhtemelen Google'ın kendi domain'ini satın almayı unutmuş olmasından kaynaklandığını düşünüyor. Google temsilcileri, yaptıkları araştırmalar sonucunda da sıradışı bir durumla karşılaşılmadıklarını belirtti.

AYNI DURUM MICROSOFT'UN BAŞINA GELMİŞTİ
Aynı durum 2003 yılında Microsoft'un da başına gelmişti. “Hotmail.co.uk” adresinin domain yenilemesini yapmayı unutan şirket, daha sonra adresi satın alan kişiden isimlerini geri almıştı. Google'da 5 buçuk sene çalıştıktan sonra MBA eğitimi için işinden ayrılan Ved, hala bir dakikalığına da olsa Google'a sahip olmuş olmanın şaşkınlığı içerisinde. Sanmay Ved'in hikayesini kişisel Linkedln profilinden okumak için: Sanmay Ved Linkedln

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...