Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 10:19 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 10:20

200 Megapiksel kameralı ilk telefon tanıtıldı: Ne iPhone, ne Samsung ne de Xiaomi!

Akıllı telefon pazarında bu hafta gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Üreticiler yeni ürünlerini sergilerken, Motorola ise dünyanın 200 Megapiksel kameralı ilk telefonunu piyasaya sürdü. İşte kamerasıyla iddialı Motorola X30 Pro'nun fiyatı ve özellikleri

200 Megapiksel kameralı ilk telefon tanıtıldı: Ne iPhone, ne Samsung ne de Xiaomi!
motorola,200 mp kamera

Teknoloji dünyasında bu hafta ilginç gelişmeler yaşanıyor. Samsung'un yeni katlanabilir telefonlarını tanıtmasının ardından, Motorola ve Xiaomi'de hemen akabinde katlanabilir ve diğer yeni modellerini tanıttı. Ancak Motorola, X30 Pro modeliyle tüm rakiplerini geride bırakacak bir ilke imza attı.

Daha önce Samsung, 200 Megapiksel çözünürlükte kamera sensörü geliştiriyordu. Şirket, geliştirdiği kamerayı ne yazık ki yeni modellerinde kullanamadı. Motorola ise, 200Megapiksel kamera sensörünün ilk müşterisi oldu. Samsung'dan yeni sensörü tedarik eden Motorola, X30 Pro modeliyle dünyanın ilk 200 Megapiksel kameralı telefonununu piyasaya sundu.

X30 PRO ÖZELLİKLERİ

200 Megapiksel kamerasıyla ön plana çıkan Motorola X30 Pro, diğer özellikleriyle de rakiplerine göz dağ veriyor. 6,67 inç ve 144Hz yenileme hızını destekleyen ekranla donatılan cihaz, OLED paneli sayesinde hem canlı hem de çok akıcı deneyim sunuyor.

200 Megapiksel kameralı ilk telefon tanıtıldı: Ne iPhone, ne Samsung ne de Xiaomi!

İşlemci tarafında ise Motorola, Android cihazlarda günümüzün en güçlü işlemcisini kullanıyor. X30 Pro, Snapdragon 8+ Gen1 işlemciden güç alıyor ve performansıyla da oynatamayacağı oyun ve çalıştıramayacağı uygulama yok. Ayrıca Motorola, amiral gemisi modelinde; Dolby stereo çift hoparlöre, X ekseni lineer motora ve gizlilik ve oyun alanında iyileştirmeler getiren myui4.0 arayüzüne de yer veriyor.

Telefonun en önemli özelliği ise kesinlikle kamerası. 200Megapiksel ana kameraya sahip olan cihaz, 50 Megapiksel ultra geniş açı ve 12 Megapiksel de telefoto lens ile destekleniyor. Cihazın ön tarafında ise 4K çekimi destekleyen 60 Megapiksel selfie kamerası yer alıyor.

200 Megapiksel kameralı ilk telefon tanıtıldı: Ne iPhone, ne Samsung ne de Xiaomi!

Pil tarafında da X30 Pro; 7 dakikada yüzde 50, 19 dakikada ise yüzde 100 şarj olabilen 4.610 mAh pil ile geliyor. 125W kablolu hızlı şarj, 50W kablosuz+10W ters kablosuz şarjın desteklendiğini de belirtmekte fayda var. 

MOTOROLA X30 PRO FİYATI

İddialı özellikleriyle şu anda en iyi telefonlar arasında bulunan Motorola X30 Pro, uygun fiyatıyla da yine rakiplerinin önüne geçiyor. 8 GB RAM+128 GB depolamaya sahip versiyonu 520 dolar olan cihazın, en pahalı sürümü ise 640 dolarlık bir fiyata sahip.

Kaynak: XDA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...