Tgrt Haber
08 Aralık 2021 17:24

Google trendler listesi yayımlandı! İşte 2021'de Google'da en çok aranan kelimeler

Dünyanın en çok tercih edilen arama motoru Google, Türkiye'de 2021 yılı içinde en çok aratılan kelimeleri açıkladı. Yılın Arama Trendleri listesinde yer alan farklı başlıklar ise görenleri şaşırttı.

Google trendler listesi yayımlandı! İşte 2021'de Google'da en çok aranan kelimeler
google,aratılanlar,aranan kelimeler,trendler

İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirerek bunlara ev sahipliği yapan arama motoru devi, en çok aranan kelimeleri açıkladı. Türkiye'de en çok yapılan aramaları da 'Yılın Arama Trendleri' listesi ile sunan Google'da en çok aratılan kelimeler şunlar:

EN ÇOK ARATILAN KELİME GRUPLARI

Google trendler listesi yayımlandı! İşte 2021'de Google'da en çok aranan kelimelerGoogle, internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir.

1-  EBA GİRİŞ

Uzaktan eğitimin pandemi nedeniyle yılın çoğuna damgasını vurduğu 2021'de en çok aranan kelime grubu ‘EBA giriş’ oldu.

2- SQUID GAME

Listenin ikinci sırasında dünya genelinde trend olan Güney Kore dizisi Squid Game yer aldı.

3- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ

Açık öğretim liselerine ilişkin aramalar da listede üçüncü oldu.

4- MESUT ÖZİL

Listenin dördüncü sırasında ise Fenerbahçeli futbolcu Mesut Özil var.

5- ELMALI DAVASI

Kamuoyunun gündemine oturan Elmalı Davası da 2021'de en çok yapılan beşinci sorgu oldu.

Google trendler listesi yayımlandı! İşte 2021'de Google'da en çok aranan kelimelerKârının büyük kısmını eski adı AdWords olan Google Ads programı aracılığıyla reklamlardan elde etmektedir.

EN ÇOK ARATILAN İSİMLER

1- MESUT ÖZİL

En çok aranan isimler listesinin başında ise Mesut Özil bulunuyor. Fenerbahçeli oyuncu Türkiye genelinde en çok merak edilen isim oldu.

2- EBRAR KARAKURT

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt listenin ikinci sırasında yer aldı.

3- MAHMUT ÖZER

En çok aranan kelimelerle paralel olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin en çok merak ettiği üçüncü isim oldu.

4- BURAK ELMAS

Listenin dördüncü sırasında Galatasaray'a başkan seçilen Burak Elmas bulunuyor.

5- İRFAN CAN KAHVECİ

Beşinci sırada ise Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci var.

Bu listeye bakıldığında Türkiye'nin en çok merak ettiği isimlerin spor dünyasında yer aldığını söylemek mümkün. Futbolun ağırlığı sporda öne çıkıyor.

Google trendler listesi yayımlandı! İşte 2021'de Google'da en çok aranan kelimelerŞirket, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi oldukları sırada kurulmuştur. 

EN ÇOK ARATILAN DİZİLER

En çok aranan dizilerin zirvesinde ise bir yabancı yapım bulunuyor. Squid Game sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde 2021'in en çok izlenen yapımları arasında yer aldı.

1- SQUID GAME

2SADAKATSİZ

3- AŞK MANTIK İNTİKAM

4- MASUMİYET

5- YARGI

Google trendler listesi yayımlandı! İşte 2021'de Google'da en çok aranan kelimelerGoogle, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar.

EN ÇOK ARATILAN HAYATINI KAYBEDEN İSİMLER

1- RASİM ÖZTEKİN

2- DOĞAN CÜCELOĞLU

3- SEZAİ KARAKOÇ

4- BAŞAK CENGİZ

5- OĞUZ YILMAZ

Listede ünlü olmayan tek isim Başak Cengiz oldu. Genç kadın geçici olarak geldiği İstanbul'da samuray kılıçlı saldırıyla hayatını kaybetmişti. Cengiz'in ölümü Türkiye'de erkek şiddeti ve kadınların güvenliği tartışmalarını yeniden alevlendirmişti.

Google trendler listesi yayımlandı! İşte 2021'de Google'da en çok aranan kelimelerKuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir.

EN ÇOK ARATILAN 'KİM...'

Kim başlığı altında ise farklı konular öne çıktı.

1- SURVİVOR KİM ELENDİ

2- MASTERCHEF KİM KAZANDI

3- ŞAMPİYON KİM

4- CAMDAKİ KIZ HAYRİ KİM

5- GALATASARAY BAŞKANI KİM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...