Tgrt Haber
21 Aralık 2021 17:43

2022'de fişi çekilecek Android telefonlar

Dünyanın büyük bir bölümünde 5G’nin yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte 3G’nin devri de sona eriyor. Haliyle 3G akıllı telefonlar da artık rafa kaldırılıyor. İşte fişi çekilecek Android telefonların listesi.

2022'de fişi çekilecek Android telefonlar
akıllı telefon,android,android telefonlar,3g nedir

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, 3G ağlar kullanımdan kaldırılacağı için 2022'de onlarca cep telefonu modelini çalışmayı durdurabilir. Eski telefonlar büyük olasılıkla metin yazma, internete bağlanma ve telefon görüşmesi yapma özelliğini kaybedecek. 

Bu arada, fişi çekilecek cihazlar sadece cep telefonları değil. 3G kullanan bazı tıbbi uyarı cihazları, tabletler, akıllı saatler ve ev güvenlik sistemleri de son günlerini yaşıyor. 

BU ANDROID TELEFONLARA VEDA VAKTİ

Telekomünikasyon şirketleri AT&T, Verizon ve T-Mobile, gelecek yıl 4G (LTE) ve 5G hizmetlerine yoğunlaşacaklarını duyurdu. Bu nedenle, 3G hizmetini sona erdirecekler. Bu cihazların Türkiye'de de ilerleyen zamanlada hizmetini sonlandırması bekleniyor. 

2022'de fişi çekilecek Android telefonlar

Söz konusu şirketler arasında hizmetini ilk önce sona erdiren AT&T olacak ve Şubat ayında 3G desteğini kesecek. Bunun yanı sıra, T-Mobile/Sprint, Mart ve Temmuz ayları arasında hizmete son verecek. Verizon ise 2022'nin sonuna kadar müşterilerine süre tanıyor. 

Bununla birlikte, siber güvenlik uzmanları bu konuda önemli bir duyuru yaptı. Uzmanlar, 3G desteği kesilecek bu cihazların siber saldırılara karşı da savunmasız hale geleceğini açıklıyor. 

İşte 2022'de 3G hizmeti kesildiğinde dünyanın pek çok noktasında çalışmayı durduracak Android cihazlar; 

Archos 53 Platinum 
HTC Desire 500
Samsung Galaxy Trend Lite
Samsung Galaxy Trend II
Samsung Galaxy S3 mini
Catepillar Cat B15
Sony Xperia M
Wiko Dark Knight
Samsung Galaxy Xcover 2
Huawei Ascend G740
ZTE Grand S Flex
Lenovo A820
Huawei Ascend Mate
ZTE V956
UMi X2
Huawei Ascend D2
Samsung Galaxy Core
Run F1
THL W8
ZTE Grand X Quad v987
ZYE Grand Memo 
Samsung Galaxy Ace 2
LG Lucid 2
LG Optimus F6
LG Optimus L3 II Dual
LG Optimus F5
LG Optimus L5 II
LG Optimus L5 II Dual
LG Optimus L3 II
LG Optimus L7 II Dual
LG Optimus L7 II
LG Optimus f6
LG Enact
LG Optimus L4 II Dual
LG Optimus F3
LG Optimus L4 Ii
LG Optimus L2 II
LG Optimus F3Q

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...