Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2022 12:44

2022’de telefon alacaklar dikkat: Buna mutlaka göz atın

Yeni yıla girilmesiyle birlikte akıllı telefonlardaki normallerde değişmeye başladı. Uygulamaların boyutları daha fazla artarken, uzman kişiler ise yeni telefon alırken dikkat edilmesi gereken önemli unsurları paylaştı.

2022’de telefon alacaklar dikkat: Buna mutlaka göz atın
akıllı telefon,akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler,kaç GB RAM olmalı,Android,RAM

Akıllı telefonlar, zamanla performans tarafında beklentileri karşılamayabilir. Yeni çıkan ve güncellenen uygulamalar, boyut bakımından her geçen gün artıyor. Peki yeni bir akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur nedir?

Yurtdışındaki kaynaklar, 2022’de telefon alırken RAM seçeneğine mutlaka bakılması gerektiğini ifade etti. Yeni bir telefon alırken RAM kapasitesine bakmak en önemli unsurlardan biri. Peki 2022 yılında alınacak bir telefon en az kaçGB RAM olmalı. 

YÜKSEK RAM’Lİ TELEFONLAR ALINMALI

Android akıllı telefonların iPhone’lardan daha fazla RAM ve depolama seçenekleriyle geldiği aşikar. Bu alanda Android üreticileri sıkı bir rekabet içerisine girdi ve 18 GB’a kadar RAM’li telefonları piyasaya sürmeye başladı. Bunun nedeni ise Android uygulamalarının çok fazla bellek kullanma eğiliminde olmasıdır. 

2022’de telefon alacaklar dikkat: Buna mutlaka göz atın

Bir Android telefonun ne kadar RAM’i ihtiyacı olduğu sorusu üzerine güvenilir bir kaynak, farklı RAM boyutlarına sahip telefonların kullanım deneyimlerini karşılaştırdı. Bu karşılaştırmada 12 GB RAM’e sahip Galaxy S21 Ultra, 8 GB RAM’e sahip OnePlus 9 Pro ve 4 GB RAM’e sahip Pixel 3XL modelleri seçildi. 

Yapılan testlerde; RAM’i 350 MB ile 2 GB arasında değişen uygulama ve oyunlar kullanıldı. Google Chrome tarayıcısının oyunlardan çok RAM tükettiği de gözlerden kaçmadı. Popüler web tarayıcısı, Android telefonlarda 2.2 GB’a kadar RAM kullanıyor ve bu da oldukça fazla.

Tüm testlerin ardından kaynak, Android telefonlar için en az  6 GBRAM’in tercih edilmesi gerektiğini, 8 GB’ın orta bir seçim olduğunu, 12 GB RAM’in ise aynı anda çok sayıda program kullanmak isteyenler için iyi bir tercih olacağını belirtti. 16-18 GB’a sahip RAM’lerin ise biraz abartı olduğunu, ancak oyuncu telefonlarında kullanılabileceğinin altını çizdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...