Tgrt Haber
20 Ocak 2023 08:40 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 08:54

2023'te bunlara kavuşacağız: İşte WhatsApp'ın yolda olan 5 yeni özelliği!

Geçtiğimiz yıl birbirinden yeni özelliklerle uygulamayı güncelleyen WhatsApp, 2023'e de hızlı başladı. Meta, anlık mesajlaşma hizmeti için şimdiden 5 özellik üzerinde çalışmaya başladı. İşte bu yıl gelecek yeni özellikler...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: wabetainfo
2023'te bunlara kavuşacağız: İşte WhatsApp'ın yolda olan 5 yeni özelliği!
whatsapp,teknoloji,meta

WhatsApp, piyasaya ilk çıktığında sadece mesajlaşma imkanı sunan pratik ve kullanışlı bir uygulamaydı. Ancak Meta bünyesinde hizmet veren ve uzun yıllardır güncelleme alan uygulama, şu anda bambaşka bir boyuta ulaştı. Öyle ki sosyal medya uygulamalarının sahip olduğu pek çok özellik de yavaş yavaş WhatsApp'a eklenmeyebaşladı.

2022'de yapılan güncellemeler ile kullanıcı deneyimini geliştiren WhatsApp, oldukça fazla çalıştı ve uygulamayı getirilebilecek en iyi duruma getirdi. Şu anda uygulamanın sayısız özelliği varken, 2023'te de kullanıcılara ulaşacak yepyeni özellikler var.

WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK GELİYOR

WhatsApp, beta testleriyle uygulamaya neredeyse her gün yeni bir özellik ekleyip kaldırıyor. Test kullanıcıları bu özellikleri erkenden deneyimleme fırsatı bulurken, hazır hale getirilen özelliklerin herkese sunulması da birkaç hafta veya birkaç ayı bulabiliyor.

2023'te bunlara kavuşacağız: İşte WhatsApp'ın yolda olan 5 yeni özelliği!

Şu anda WhatsApp'ın test ettiği 5 yeni özellik var ve bunlardan bazıları çok yakında herkese ulaşacak. Peki bu özellikler neler? Gelin birer birer göz atalım:

  • Resimlerden metin kopyalama
    • WhatsApp, şu anda bu özelliği iOS için test ediyor. Halihazırda iPhone kullanıcıları iOS 16 ile bir resimden metni kopyalama özelliğine sahipken, yakında WhatsApp da yerleşik olarak bu özelliği alacak. Kullanıcılar tıpkı iPhone'un fotoğraf uygulamasında olduğu gibi WhatsApp'ta herhangi bir resmin içinden metni alıp kopyalayabilecek.
  • Fotoğraf veya video iletirken başlık ekleme
    • Şu anda WhatsApp'ın en önemli eksiklerinden biri bu. Kullanıcılar uygulamada iletmek istediği bir fotoğraf veya videoya ne yazık ki başlık ekleyemiyor. Neyse ki beklenen özellik beta aşamasında test edilmeye başladı. Artık yeni güncelleme sayesinde yönlendirmek istediğiniz bir içeriğe başlık ekleyebileceksiniz. Ayrıca altyazıyı kaldırma seçeneğine de sahip olacağınızı belirtmekte fayda var.
  • Sohbet geçmişini Google Drive olmadan Android telefona taşıma
    • WhatsApp'ın önemli eksiklerinden biri de mesaj yedekleme. Şu anda kullanıcılar mevcut uygulamada Drive ile yedekleme yaparken, Android kullanıcıları bu yıl içinde gelecek güncelleme sayesinde sohbet geçmişlerini direkt olarak başka bir cihaza taşıyabilecek. Ancak bu özelliğin detayları henüz netlik kazanmadı.
  • Sesli durum güncellemeleri
    • WhatsApp, Durum özelliği için de yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Buna göre kullanıcılar, 24 saat boyunca görülebilecek 'Sesli Durum' paylaşabilecek. Durum sekmesinde yer alan mikrofon sayesinde bunu gerçekleştirmek mümkün olacak.
  • Proxy aracılığıyla bağlanma

    • Özellikle sansür yasası nedeniyle bazı ülkelerdeki hükümetler, WhatsApp'a erişimi engelleyebiliyor. Neyse ki Meta, bu sınırlamayı ortadan kaldıracak bir özelliği test etmeye başladı ve neredeyse hazır hale de geldi. Kullanıcılar yeni güncellemeyle Proxy seçeneğinden bağlantı seçeneğini değiştirerecek başka bir ülkenin sunucusuna bağlanıp uygulamayı kullanmaya devam edebilecek.

2023'te bunlara kavuşacağız: İşte WhatsApp'ın yolda olan 5 yeni özelliği!

Şimdilik öne çıkan özellikler bunlar. Peki sizler 2023'te WhatsApp'tan neler bekliyorsunuz? Düşüncenizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: wabetainfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hatice 20 Şubat 2023 09:27

Facebook gibi aradığım Arkadaşlarımı bulabilsem çok güzel olur

Mustafa yıldız 21 Ocak 2023 16:44

Whatsap kullanmam yasaklandı sebebini bilmiyorum. WhatsApp hesabımı aktif hale getirebilecek biri varmı. Cok acil lütfen 05455799620

Mustafa yıldız 21 Ocak 2023 16:43

Whatsap kullanmam yasaklandı. Açmama yardım edecek biri varmı. Cok acil lütfen

Muslum21 Ocak 2023 02:04

Lütfen çevrimdışı özelliğini ortadan kaldırın sizlerden rica ediyorum

Gül 19 Ocak 2023 23:16

Toplu mesajda gönderilen mesajı silebilelim

Sema19 Ocak 2023 16:27

Nasıl face Instagram başka TLFna da ve birkaç telefonda çıkıp takip ediliyor ise vatsapta başka telefonlarda açılsın hem bendede açık olsun hem kızımın telefonundada keşke böyle bir ozelligide yapsaniz

Sonraki Haber Yükleniyor...