Tgrt Haber
16 Haziran 2021 17:25

Uçan taksilerden sonra uçan feribotlar kullanılacak

2028'de İngiltere ve Fransa arasında uçan helikopterler kullanılabilecek. Brittany Ferries şirketi, uçan feribotlar sayesinde iki ülke arasındaki mesafeyi 40 dakikaya düşürebileceğini söyledi.

Uçan taksilerden sonra uçan feribotlar kullanılacak
uçan feribotlar

Uçan taksilerden sonra uçan feribotlar için de tarih verildi. Brittany Ferries, ''kanatlı hovercraft'' adını verdiği uçan feribotları 2028'de devreye sokabileceğini duyurdu. Şirket, İngiltere ve Fransa arasında 180mph'ye varan hızlarda İngilizleri feribotla taşıyabileceğine inanıyor. Uçan feribotlar Kuzey Fransa'daki Portsmouth ve Cherbourg arasındaki süreleri 5-6 saatten sadece 40 dakikaya indirebilecek. Brittany Ferries, "Yolcu feribotlarının rahatlığını hidrofillerin konforu, hovercraft'ın aerodinamik verimliliği ve uçakların hızıyla birleştiriyor." açıklamasını yaptı.

Uçan taksilerden sonra uçan feribotlar kullanılacak

Uçan feribotlar, pilotlar tarafından iyi bilinen bir yer etkisinden yararlanarak çalışacaklar. Alçak irtifada uçarken kanatlar ile yer veya su arasında sıkışan yüksek basınçlı havanın oluşturduğu yastıklar bulunacak.

Brittany'nin uçan feribotları 50 ila 150 yolcu taşıyacak. The Sun'ın haberine göre, uçan feribotlar bir iskeleden veya bir limandan çalışabilecekler.

 

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...