Tgrt Haber
25 Ocak 2022 14:39

22 GB RAM’e ulaşabilen ilk telefon: Lenovo Y90 geliyor

Lenovo, oyuncu telefonunda devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atacak. Şirket, Legion Y90 ile 22 GB'a kadar RAM sunacak. Ayrıca cihaz işlemcisiyle de rakipsiz olacak.

22 GB RAM’e ulaşabilen ilk telefon: Lenovo Y90 geliyor
Lenovo,Lenovo Legion Y90,22 GB RAM,Lenovo Legion,Lenovo Y90

Akıllı telefon üreticileri, son zamanlarda amiral gemisi modellerin RAM kapasitesini gözle görülür şekilde artırmaya başladı. Özellikle bu yönelim oyuncu telefonlarında gerçekleşirken, şimdi Lenovo’dan da gözle görülmemiş bir hamle geliyor.

İlerleyen dönemde Lenovo Legion Y90 ile kullanıcı karşısına çıkmaya hazırlanan üretici, akıllı telefon pazarında görülmemiş bir ilke imza atacak. Şirket, ilk kez 22 GB’a RAM’e kadar ulaşan bir telefonu piyasaya sürecek.

LENOVO’DAN İDDİALI TELEFON GELİYOR

Yeni yıl için hazırlıklarını sürdüren Lenovo, iddialı bir oyuncu telefonunu duyuracak. Çin’in Weibo platformunda ortaya çıkan verilere göre Legion Y90; fiziksel 18 GB, sanal 4 GB RAM sayesinde toplam 22 GB’a kadar RAM kapasitesine ulaşacak.

22 GB RAM’e ulaşabilen ilk telefon: Lenovo Y90 geliyor

Sadece RAM konusunda da  değil. Lenovo’nun yeni telefonu dahili depolama alanında da yine çok konuşulacak. Legion Y90, 512 GB ve 128 GB’lık belleklerin toplamında 640 GB’lık bir depolama alanı sunacak. 

Öne çıkan diğer bilgilere göre Lenovo Legion Y90; Samsung tarafından sağlanan 6.92 inç, 144Hz yenileme ve 720 Hz örnekleme hızınıa sahip E4 AMOLED bir panel ile gelecek. Cihaz, performans tarafında da yine en üst işlemciyle donatıkacak. Lenovo’nun yeni oyuncu telefonu, gücünü Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden alacak. 

Kamera tarafında ise Legion Y90’nın arkasında, 64 ve 16 Megapiksel çözünürlükte çift kameraya yer verilmesi bekleniyor. Cihazın ön tarafında ise 44 Megapiksel selfie kamerasının bulunacağı iddia ediliyor. Pil tarafında da Y90’da, 68W hızlı şarjı destekleyen 5.600 mAh kapasiteli bir batarya yer alacak. 

İddialı özellikleriyle ön plana çıkan Y90; 176 x 78.8 x 10,5 ölçü ve 267 gramlık da bir ağırlığa sahip olacak. Oyun odaklı telefonda ayrıca; dokundal geri bildirim için çift X eksen motoru, çift soğutmalı fan ve oyun oynamaya ayrılmış toplam altı duş bulunacak.

Tanıtım tarihine gelecek olursak Y90’ın, Şubay ayı gibi erken bir tarihte piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak cihazın Türkiye pazarı için gelip gelmeyeceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...