Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2021 15:20

Domain vurgunu: 39 bin sitenin kullandığı firma ortadan kayboldu

Türkiye’de internet ve telekomünikasyon hizmeti veren ve 39 bin internet sitesinin domainin kayıtlı olduğu firma, ücretsiz domainleri uygun fiyata sattığı ortaya çıkınca ortadan kayboldu.

Domain vurgunu: 39 bin sitenin kullandığı firma ortadan kayboldu
Türkiye,Domain,Vurgun,İnternet sitesi,Microsoft

Türkiye’de ucuz fiyatlarından dolayı binlerce insanı tuzağına çekerek alan kaydında kullanılan TeknoClouds isimli firma ücretsiz elde ettiği domainleri parayla sattığı ortaya çıkınca yetkililer ortadan kayboldu.

TeknoClouds firmasının, Microsoft'un kurmuş olduğu Azure platformunda normal fiyatı 8-10 dolar olan domainleri deneme hesabı açarak ücretsiz elde ettiği ve bu alan adlarını 4 dolar gibi bir rakamdan sattığı öğrenildi. Uygun fiyat sayesinde birçok kullanıcının ilgisini çeken firmaya yaklaşık 39 bin alan adını sistemlerinde tuttuğu öne sürüldü.

Domain vurgunu: 39 bin sitenin kullandığı firma ortadan kayboldu

ŞİKAYETLERİ SİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Firmadan herhangi bir açıklama ya da çözüm önerisi sunulmadı, internet sitesinde de canlı destek kaldırıldı. Yaşanan olaydan sonra TeknoClouds firmasının sosyal medya hesaplarına da ulaşılamıyor. Firma mağdur ettiği insanların şikayetlerini de siteden sildiğini iddia ediliyor.

Pandemi ile internet sitelerine taleplerin arttığını belirten yazılım uzmanı Volkan Ateş, “Benimde satın almış olduğum alan adlarıyla birlikte 30 binden fazla alan adını barındıran firma artık domainlerimize erişemediğimiz bizlere bildirdi” dedi.  Yazılım uzmanı Ateş, 3 Temmuz Cumartesi günü itibariyle erişimi kaybettiğini, o tarihten itibaren binlerce insanın aynı sorunu yaşadığını belirtti.

Domain vurgunu: 39 bin sitenin kullandığı firma ortadan kayboldu

DOMAİNLER SİLİNDİ

Domainlerin büyük bir kısmının kayıp olduğunu ve sitelere de erişim sağlayamadıklarına dikkat çeken Ateş, “Ortalama vergiler dahil 100 liraya mal olan bu alan adlarının birçoğuna erişim sağlanamıyor. Sistem tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin bünyesinde 30 binden fazla alan adının bulunduğu söyleniyor” dedi.

DOMAİN NEDİR?

Kısaca ifade etmek gerekirse bir web sitesinin fiziksel adı domain olarak bilinir. Satın alınmak suretiyle kullanılan bu domain için erişim hakkı sadece sahibine aittir. Aynı zamanda herhangi bir web sitesine ulaşmak için, internet üzerinden yazılan harf, rakam veya sembollerin birleşimi olarak da anlatılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...