Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 06:49

6 ülkeden Türkiye'ye yangınla mücadelede hava desteği

Türkiye, 28 Temmuz'dan bu yana orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Türkiye'nin bu mücadelesine Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna'dan toplamda 18 hava aracı ile destek geldi. Bunlardan 16'sı ücretsiz katkı sağlıyor.

6 ülkeden Türkiye'ye yangınla mücadelede hava desteği
orman,,orman yangını,,yangın,,türkiye,,muğla,,antalya,

Türkiye’nin güney kesimlerini etkisi altına alan orman yangınlarıyla mücadeleye Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna’dan toplamda 18 hava aracı destek verirken bunlardan 16’sı ücretsiz katkı sağlıyor.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Türkiye’nin sahip olduğu toplam 45 helikopter ve 3 uçağın yanı sıra yabancı ülkelerden de destek geldiğini ve hala bekledikleri yardım uçakları olduğunu söyledi. Şu an ülkede bulunan 18 yabancı hava aracının 12 uçak ve 6 helikopterden oluştuğunu aktaran Özkaya, uçaklardan 10’unun ve helikopterlerin tamamının bedelsiz olduğunu bildirdi.

Özkaya, “İran 1 uçak ve 2 helikopter ile destek verdi. Azerbaycan 1 helikopter ve 53 araçlık bir kara ekibiyle şu an yangın bölgesine ulaşmak üzere. Ukrayna 3 uçakla destek verdi. Rusya’dan da 5 uçak ve 3 helikopter geldi” dedi. Hırvatistan, İspanya, Fransa ve Romanya’dan teklif geldiğini söyleyen Özkaya, Romanya’nın uçağının dolumunun farklı olması sebebiyle Türkiye’nin şartlarını karşılamadığını belirtti.

Özkaya, “Romanya’ya bu uçağa ihtiyaç duymadığımızı ileterek teşekkür ettik. Fransa’nınki de amfibik olmadığı ve henüz hazır olmadığı için iptal oldu. Amfibik olanlardan 1’i Hırvatistan ve 2’si İspanya’dan olmak üzere 3 uçak geldi. Hırvatistan uçağı Antalya Gazipaşa’ya indi. İspanya’ya ait 2 uçak ise Dalaman’a indi” ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...