Tgrt Haber
19 Ocak 2022 12:23

68.7 milyar dolar! Microsoft, Activision Blizzard'ı satın aldı

Yazılım devi Microsoft, bu hafta dev bir atılım gerçekleştirdi. ABD'li şirket, oyun devi Activision Blizzard'ı, rekor bir fiyata satın aldı. Ayrıca Sony hisseleri de satın alım sonrası düştü.

68.7 milyar dolar! Microsoft, Activision Blizzard'ı satın aldı
Microsoft Activision Blizzard,ctivision Blizzard

Teknoloji dünyasında iki gündür sular durmuyor. Yazılım devi Microsoft, daha önce bahsini ettiği satın alımı resmen gerçekleştirdi. 68.7 milyar dolarlık nakit anlaşma yapan şirket, oyun devi Activision Blizzard'ı satın aldı.

MICROSOFT, OYUN DEVİNİ SATIN ALDI

ABD menşeili Microsoft, Salı günü dev bir satın alıma imza attı. Şirket, birçok büyük stüdyoyu tek bir varlık altında birleştirecek atılımında, hisse başına 95 dolar olmak üzere 68.7 milyar dolar karşılığında Activision Blizzard'ı satın aldı. 

68.7 milyar dolar! Microsoft, Activision Blizzard'ı satın aldı

Microsoft, satın alım tamamlandıktan sonra; Tencent ve Sony’nin ardından dünyanın en büyük üçüncü oyun şirketi olacak. Anlaşmada ayrıca Bobby Kotick’in, Activisiyon Blizzard’ın CEO’su olarak devam edeceği, aynı zamanda Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer'a rapor vereceği belirtildi. Peki Microsoft satın alım sonrası hangi oyunlara sahip olacak?

Söz konusu anlaşma tamamlandıktan sonra; Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty ve Candy Crush Saga gibi oyunlar atın Microsoft’un olacak. Konuyla ilgili olarak Microsoft başkan ve CEO’su Satya Naa ise; ‘’Oyunlar bugün herhangi bir platformun en dinamik ve heyecan verici eğlence kategorisidir. Ayrıca meta veri platformu evriminde de önemli bir rol oynayacaktır’’ sözlerine yer verdi. 

Öte yandan Microsoft, satın alınan ürün kataloğunu, bir yönü platformlar arasında çalışan Xbox bulut oyun hizmeti GamePass teklifini güçlendirmek için kullanacağını da belirtti. Microsoft’un Blizzardd’ı satın almasına ek olarak 10 Ocak’ta benzer bir durum daha yaşandı. Rockstar ve 2K gibi şirketlerin sahibi Take-Two, mobil oyun devi Zyngay’yı 12.7 milyar dolara satın aldı. Ardından Microsoft’un bu hamlesi de, gündemi epey çalkaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...