Tgrt Haber
26 Aralık 2013 10:40

79 panik butonunun 27'si kullanıldı

Pilot iller Adana ve Bursa'da bir senede dağıtılan 79 güvenlik butonunun 27'si aktif olarak kullanıldı.

79 panik butonunun 27'si kullanıldı
panik butonu, 79 panik butonu, 27 panik putonu, panik butonu kullanıldı,

Kamuoyunda "panik butonu" olarak bilinen, "Şiddet Mağdurlarının Korunmasında Elektronik Destek Sistemi", pilot iller Adana ve Bursa'da Ekim 2012'de başlatıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, bugüne kadar Adana'da 42, Bursa'da 37 güvenlik butonu cihazı verildi. Adana'da butonlardan 7'si, Bursa'da ise 20'si aktif olarak kullanıldı. 2014 yılı içinde başta büyükşehirler olmak üzere teknik altyapısı hazır olan diğer illere de uygulamanın yaygınlaştırılması öngörülüyor.  
Şiddetle mücadelede eğitim ve farkındalık artırma çalışmaları çerçevesinde, birçok bakanlık ve kurum ile imzalanan protokoller kapsamında 71 bin polis, 65 bin sağlık personeli, 336 Aile Mahkemesi Hakimi ve Cumhuriyet Savcısı ile toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddet konusundaki çalışmalara katıldı. Ayrıca bu konu, tüm Jandarma okullarında ders olarak okutulmaya başlandı, eğitimin tüm askeri birliklerle polis okullarında yaygınlaştırılması için protokoller imzalandı. Bakanlığa bağlı 90, sivil toplum kuruluşuna ait 3 ve yerel yönetimlere bağlı 32 olmak üzere 125 kadın konukevi hizmet veriyor. Son iki yılda kadın konukevi sayısı ilk kabul birimleri ile 51'den 116'ya, kapasite ise bin 60'dan 2 bin 876'ya çıktı. Bakanlığa bağlı olarak İstanbul ve İzmir'de de iki erkek konukevi hizmete açıldı. Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, 14 ilde, yedi gün yirmi dört saat esası ile hizmet veren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) kuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...