Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2022 10:11 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 10:18

8 yaşındaki bir kız, amatör telsizle Uzay İstasyonu’ndaki astronotla konuştu

İngiltere’de küçük bir kızın yaşadığı olay dünya basınında gündeme geldi. ISS’deki bir astronotla konuşan 8 yaşındaki Isabella Payne, yaşadıklarını anbean anlattı.

8 yaşındaki bir kız, amatör telsizle Uzay İstasyonu’ndaki astronotla konuştu
uzay,bilim,astronot

Uluslararası Uzay İstasyonu ve Dünya arasında yaşanan bir olay yabancı ve yerli basın tarafından gündeme getirildi. İngiltere’de yaşayan 8 yaşındaki bir kızın, amatör telsiz kullanarak Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotla sohbet etmesi herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Olayı anbean yaşayan Isabella Payne, babasının amatör telsizi sayesinde Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (UUi) bir astronotla sohbet etti. Payne, 2 Ağustos'ta uykuya daldığında babasının kendisini kaldırıp cihaza sürüklediğini ve ağzına bir mikrofon tuttuğunu söyledi.

''SESİ NEŞELİ GELİYORDU''

CNN International'a konuşan küçük kız "Bana bunu neden yapıyorsun? Güzellik uykuma ihtiyacım var" dediğini aktaran Payne, bir anda ABD'li astronot Kjell Lindgren'le konuşmaya başladığını ifade etti:

"8 yaşımda olduğumu öğrendiğinde bir anda sesi neşeli gelmeye başladı. Gülümsediğini duyabiliyordunuz. Sesini duyduğumda çok mutlu oldum. Rüya sandım" diyerek olayı özetledi. Öte yandan ISS’de görevli 49 yaşındaki astronot Lindgren ise küçük kıza, "Seninle sohbet etmek çok güzel. Telsize gelip selam verdiğin için teşekkür ederim" dedi.

8 yaşındaki bir kız, amatör telsizle Uzay İstasyonu’ndaki astronotla konuştu

Dünya ve Uzay’da yaşanan bu olay sonrası astronot, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Bu şimdiye kadarki en sevdiğim temas olabilir" ifadesini kullandı.

Baba Matthew Payne, Lingren'in uzayda amatör telsiz kullandığını öğrendikten sonra fırsat kolladığını, UUi'nin evlerinin tepesinden geçeceği bilgisini alınca da hazırlıklara başladığını söyledi. Bu sayede küçük kızın da hayatı boyunca herkese anlatacağı bir olay yaşamasına sebep oldu.

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...