Tgrt Haber
14 Kasım 2021 16:32

800 bin TL'lik iPhone! Duyanın ağzı açık kaldı

Bir iPhone X'in klasik Litghtning şarj girişi, USB-C şarjıyla değiştirildi. eBay'de şarj girişi değiştirilmiş iPhone, 80 bin doların üzerinde yani yaklaşık 800 bin TL'ye satıldı.

800 bin TL'lik iPhone! Duyanın ağzı açık kaldı
iphone,iphone x,telefon,şarj

İsviçreli robotik öğrencisi Ken Pilloner, 'sadece üzerinde USB Type-C şarj girişi bulunan bir iPhone' istediğine kara verdi ve cihazı 86 bin 1 dolara yani yaklaşık 860 bin 1 TL'ye açık artırmada sattı. Pilloner, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Sahip olduğum her şeyin USB Type-C'si olduğu için... bir iPhone'u da dönüştürmek epey güzel olacaktı. Her şeyi şarj etmek için bir şarj cihazınız ve bir kablonuz olsun."

Pilloner, USB-C girişinin resmi olarak destekleniyormuş gibi çalışmasını istedi; veri aktarılsın, telefon şarj edilsin, çift taraflı kullanılsın, tüm işlevsel bileşenler iPhoe'un içinde kalsın.

Pilloner, bu değişikliği yaparken mevcut iPhone'ları şarj etmekle kullanılan USB-C to Lightning kablosunu küçültüp, ucuna bir USB-C to USB-C konektörü takmak amacıyla bir kavram kanıtı oluşturdu.

Pilloner, kavram kanıtını oluşturmak için USB Type-C özelliklerini gözden geçirmek ve hatta Lightning jakının altında ne olduğunu görmek için konektörün metalik parçasını ısıtarak, "tank gibi inşa edilmiş" bir Lightning kablosunu parçalayıp açmak zorunda kaldı. Independent'ın haberine göre sonunda cihazın çalışması için Çin yapımı imitasyon bir Lightning kablosuna tersine mühendislik uyguladı.

800 bin TL'lik iPhone! Duyanın ağzı açık kaldı

GELECEKTEKİ MODELLER GELİŞTİRİLECEK

Bu iPhone modifikasyonunun gelecekteki modelleri, diğer mühendislerin de Pilloner'ın kurduğu temeller üzerinde iyileştirmeler yapabileceği açık kaynaklı tasarımıyla, iPhone'un hızlı şarjını, su geçirmezliğini ve aksesuar desteğini geliştirecek.

Öte yandan Pilloner, cihazın bozulması riskine karşı, kullanacak kişilere aygıtı sökmeme ve işletim sistemini güncellememe uyarısında bulundu. USB-C girişli iPhone arzusu, Avrupa Birliği'nin her telefonun aynı şarj cihazına sahip olmasını isteyen yeni mevzuatıyla karşılık bulabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...