Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Nisan 2022 15:15 - Güncelleme : 11 Nisan 2022 09:09

ABD Bayraktar SİHA için düğmeye bastı: Ukrayna için füze arıyor, tek alternatif Cirit

Ukrayna'nın Rus işgaline karşı en önemli silahlarından Bayraktar için önemli gelişme yaşandı. ABD, Ukrayna'da mücadele eden TB2 için akıllı füze sistemi arıyor.

ABD Bayraktar SİHA için düğmeye bastı: Ukrayna için füze arıyor, tek alternatif Cirit

Rusya'nın işgalinden bu yana dünya basını Türkiye'yi de konuşuyor. Ukrayna için daha önceden Bayraktar SİHA gönderen Türkiye, savunma sanayii alanında Ukrayna'nın gözdesi oldu. Rusya'nın korkulu rüyası haline gelen Bayraktar TB2, hedefleri birer birer vurarak göz dolduruyor.

ABD, Bayraktar TB2'nin savaşta devamlılığı getirmesi adına yeni bir adım attı. Forbes'in haberine göre TB2 için akıllı füze arayışına geçildi.

ABD, TB2 İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Forbes'in haberine göre ABD, Ukrayna'da önemli savunma silahlarından TB2 için akıllı füze sistemi vermeye hazırlanıyor. 

ABD Bayraktar SİHA için düğmeye bastı: Ukrayna için füze arıyor, tek alternatif Cirit

ABD'nin halihazırda bulunan Hellfire füze sistemleri ağırlığından dolayı TB2 ile uyum sağlamıyor. Ancak yerli üretici Roketsan'ın Cirit füze sistemlerinden farksız olan bu füzenin iyi bir alternatif olacağı düşünülüyor.

Dolayısıyla ABD, Roketsan'ın Cirit sistemi ya da benzer olan APKWS akıllı füze sistemini Bayraktar için yollayabilir.

Şu anda ABD'nin hangi füze sistemini TB2 için yollayacağı bilinmiyor. Ancak önümüzdeki günlerde akıllı füze sistemleri TB2 ile uyumlu olması halinde Ukrayna'ya gönderilecek. Elbette Roketsan ile ABD'nin iş birliği yapması gerektiği ciddi önerilerden olsa da, son söz yine ABD'ye kalacaktır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...