Tgrt Haber
15 Şubat 2014 10:16

ABD’de PlayStation 4 Fırtınası

Microsoft’un ana vatanı, dolayısıyla da Xbox One’ın kalesi durumundaki Amerika’da işler tersine döndü.

ABD’de PlayStation 4 Fırtınası
ABD’de PlayStation 4 Fırtınası, PlayStation 4 satışları arttı, PlayStation 4 satışlarda Xbox One'ı geçti,

Microsoft ve Xbox One'ın kalesi konumundaki Amerika'da işler tersine dönmüş gibi görünüyor. Xbox One'ın pazar payı olarak en büyük dilimi almayı beklediği Amerika'da Ocak ayında adeta PlayStation 4 fırtınası esti. Xbox One satışları bir önceki aya göre büyük düşüş yaşarken, PlayStation 4 satışlarda Xbox One'ı neredeyse ikiye katladı. Microsoft'un paylaştığı verilere göre Xbox One, Ocak ayında Amerika'da yaklaşık olarak 143.000 adet satmayı başarmış. Bu rakam bir önceki ayda ise 908.000 civarındaymış. Aynı dönemde PlayStation 4'ün satış rakamları ise Xbox One'a nazaran daha az bir düşüş yaşamış.
Sony'nin net olarak bir veri paylaşmamasına rağmen, PlayStation 4 Aralık ayında yaklaşık olarak 900.000 cihaz satarken, Ocak ayında ise 296.000 cihaz satmayı başarmış. Bu rakamları göz önüne aldığımızda PlayStation 4'ün Ocak ayında Xbox One'ı Amerika'da ikiye katladığını söylemek mümkün. Xbox One'ın Amerika'da yaşadığı bu hezimete rağmen, Microsoft cephesi, hala Xbox One satışlarının aynı dönemler baz alındığında Xbox 360'tan daha fazla sattığını söylemekte ısrarcı. Anlaşılan Microsoft, bardağın dolu tarafını görmekte ısrarlı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...