Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2022 11:39

Pentagon'dan ürkütücü test: 130 drone'u tek başına yönetti

Savaş teknolojisi korkunç bir boyuta doğru hızla ilerliyor. Fransa’nın 2019 yılında tanıttığı ‘uçan askerler’, otonom drone’lar, lazer silahları bunlardan yalnızca birkaçı. ABD ise tek bir kişinin askeri operasyonlar için 130 drone’u kontrol etmesine izin veren bir sistem üzerinde çalışıyor.

Pentagon'dan ürkütücü test: 130 drone'u tek başına yönetti
teknoloji,,drone,,sanal gerçeklik,,pentagon,,askeri teknoloji,

ABD’nin Pentagon’daki Savunma Bakanlığı, yeni savaş teknolojilerine korkunç bir örnek daha verdi. Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) ile birlikte çalışan savunma sistemleri şirketi Raytheon, farklı bir drone sistemi geliştirdi. 

Yeni teknoloji, tek bir kişinin askeri operasyonlar için 130 drone'u kontrol etmesini sağlıyor. Şirketin yaptığı basın açıklamasına göre bu sistem şehir içinde ve dışında test edildi. 

SANAL GERÇEKLİK ARAYÜZÜ İLE ÇALIŞIYOR

'OFFSET' olarak adlandırılan drone sürüsü, 130 gerçek drone ve 30 simülasyon drone’dan oluşuyor. Raytheon, kullanılan yazılım ve donanımın oldukça basit olduğunu, bir operatörün asgari eğitimle drone sistemini yönetebileceğini açıkladı.

Pentagon'dan ürkütücü test: 130 drone'u tek başına yönetti

Sürüyü kontrol eden operatör, her bir drone'a ayrı ayrı bakmalarını sağlayan bir sanal gerçeklik arayüzü kullanacak. Böylece çevrenin daha kapsamlı bir sanal görüntüsü elde edilebiliyor. 

Ayrıca ekip, operatörlerin sürüye sesli komutlar vermesini sağlayan bir konuşma arayüzü de geliştirdi. Bu da operatörün daha hızlı hareket etmesini sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...