Tgrt Haber
20 Nisan 2022 10:54 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 10:54

Abone sayısı düşen Netflix'ten yeni hamle: Reklamlı abonelik sistemine hazırlanıyor

Son on yılın en kötü dönemini geçiren Netflix, 200 binden fazla abone kaybetti. Kullanıcı kaybının önüne geçmek isteyen platform, yakında yeni aboneliği hayata geçirecek.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Netflix
Abone sayısı düşen Netflix'ten yeni hamle: Reklamlı abonelik sistemine hazırlanıyor

Popüler dizi ve film platformu Netflix, son günlerde sıkça gündeme gelmeye başladı. ABD merkezli şirket, kısa süre önce şifre paylaşımının önüne geçmek için yeni özellikler test ettiğini duyurdu.

Herkesle şifre paylaşılmasının önüne geçmek isteyen Netlfix, bu kararıyla çok tepki topladı ve ilk kez 2022 yılında kayda değer kullanıcı kaybetti. Son 10 yılın en kötü dönemini geçiren Netflix, daha fazla abone kaybetmemek için yeni abonelik planlarını getirecek.

NETFLIX'E REKLAMLI ABONELİK GELECEK

Son yıllardaki en sert düşüşü yaşayan Netflix, paylaştığı raporda 200 bin kullanıcı kaybettiğini açıkladı.

Daha fazla kullanıcı kaybının önüne geçmek isteyen Netflix, daha önce hiç yapmak istemediği reklamlı abonelik sistemini sunacak.

Abone sayısı düşen Netflix'ten yeni hamle: Reklamlı abonelik sistemine hazırlanıyor

Videolu bir röportaj veren Netlfix CEO'su Reed Hastings, '' Netflix'i takip edenler, reklamcılığın karmaşıklığına karşı olduğumu ve aboneliğin basitliğinin büyük bir hayranı olduğumu biliyorlar". “Ama bunun hayranı olduğum kadar, tüketici seçiminin daha büyük bir hayranıyım. Daha düşük bir fiyata sahip olmak isteyen ve reklama karşı toleranslı olan tüketicilerin istediklerini elde etmelerine izin vermek çok mantıklı.” ifadelerini kullandı.

Netflix CEO'su, bu açıklamalarıyla yeni uygun fiyatlı abonelik sisteminin geleceğinin sinyallerini verdi. Ancak reklam destekli yeni abonelik sistemi ne zaman piyasaya çıkacak şu an için bilinmiyor. Detaylarını yeni bir açıklama yapılması durumunda tekrar paylaşıyor olacağız. 

 

Kaynak: Netflix
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...