Tgrt Haber
01 Şubat 2022 11:37

Adım adım metavers’e giriyoruz: Instagram için 3D avatarlar duyuruldu

Facebook, eski adıyla Meta yeni sanal teknoloji metavers'ü daha da yaygınlaştırıyor. Şirket, kısa süre önce Instagram, Messenger ve Facebook uygulamaları için yeni 3D avatarlarını duyurdu.

Adım adım metavers’e giriyoruz: Instagram için 3D avatarlar duyuruldu
metaverse,metaverse avatar,Facebook avatar,Instagram avatar,3D avatar

Metaverse evrenine giriş tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Facebook’un şirket adını Meta olarak değiştirmesi ve metaverse’ü duyurmasının ardından, sanal gerçekliğe ilgi daha fazla arttı. Bununla beraber Facebook (yeni adıyla meta), popüler hizmetleri içinde yeni avatarlarını duyurdu.

Meta, kısa süre sonra 4.çeyrek gelirlerini açıklayacaktı. Ancak şirket, bu gelirleri açıklamadan önce  uygulamalara yeni avatarlar ekledi. Messenger, Instagram ve Facebook uygulamalarında artık 3D avatarlar yer alacak.

3D AVATARLAR DUYURULDU

Meta, Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada Kuzey Amerikalı kullanıcıların, doğrudan Instagram Hikayelerinde ve gönderilerde 3D avatarları seçebilecekleri eşzamanlı bir güncelleme yaptığını duyurdu. Ayrıca Quest VR dahil platformlarda bu güncellemeyi eşzamanlı olarak aldı.

Adım adım metavers’e giriyoruz: Instagram için 3D avatarlar duyuruldu

Kullanıcılar Meta’ya ait uygulamalarda avatarlarını sergileyebilecek. Bu, Facebook profil resimlerinden dinamik gönderilere, hatta VR çıkartmalarını bile kapsıyor. Meta şirketinin avatarlar ve kimlikler genel müdürü Aigerim Shorman, konuyla alakalı şu ifadelere yer verdi;

‘Yeni avatar, daha fazla yüz şekli ve daha kapsamlı cihazlar (koklear implantlar/işitme cihazları, tekerekli sandalyeler ve diğer engellilik cihazları gibi) içeriyor. Metaverse için uzun vadeli vizyonumuzu Connect 2021’de sunduğumuzdan beri Meta, sosyal teknolojinin geleceği için arayış içinde. Yeni teknolojinin nimetleriyle; binlerce kilometre uzaktaki aileniz ya da dünyanın her yerindeki yeteneki ekiplerle işbirliği yapabileceksiniz. Shorman ayrıca, VR/AR platformunun dijital dümyayı birbirine bağlamak için tasarlandığını ve yeni 3D avatarın, şirketin beklentilerinin bir başka işareti olduğunu da ifade etti. 

Meta’nın yeni 3D avatarları, Kuzey Amerika’nın ardından diğer ülkelere de kademeler halinde sunulacaktır. Kullanıcılar bu avatarları uygulamaların çeşitli alanlarında kullanabilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...