Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 12:11 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 12:15

e-Devlet’e yeni hizmet: Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

60 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan e-Devlet, yeni hizmetlerle daha verimli hale geliyor. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yeni bir hizmetin daha artık e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu.

e-Devlet’e yeni hizmet: Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor
e devlet,adli sicil

Yüzlerce işlemin yapıldığı e-Devlet, 60 milyonun üzerindeki kullanıcı sayısıyla dikkatleri çekiyor. Türkiye’deki vatandaşların birçok işleminde kolaylık sağlayan dijital servis, yeni eklenen hizmetler ile daha faydalı hale geliyor.

Kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet Kapısı’na yeni bir hizmetin daha eklendiğini duyurdu. Artık vatandaşlar, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne gitmeden, sicil silme ve düzeltme başvurularını yapabilecek.

ADLİ SİCİL SİLME VE DÜZELTME ARTIK E-DEVLET’TE

Yeni hizmetin devreye alındığını duyuran Taha Koç, yeni dijital hizmetlerin sunumunda vatandaşların geri dönüşünün önemli rolü olduğunu belirtti. Konuya ilişkin Taha Koç’un açıklamaları ise şöyle:

"Vatandaşlarımız bundan böyle söz konusu başvurularını hızlı ve kolay bir şekilde e-Devlet Kapısı üzerinden de yapabilecekler ve başvurularının durumunu yine e-Devlet Kapısı üzerinden takip edebilecekler. Başvuru sonuçları, e-Devlet Kapısı'nda görülebileceği gibi SMS yoluyla da vatandaşlara iletilecek."

TALEPLER ÖN PLANDA

E-Devlet Kapısı üzerinden her yıl gerçekleştirilen memnuniyet anketi sayesinde vatandaş taleplerinin ön planda tutulduğunu dile getiren Koç, amacın vatandaşın hayatını, onların talep ettiği dijital hizmetler üzerinden kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

e-Devlet’e yeni hizmet: Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Koç, anket çalışmasıyla vatandaşlardan alınan öneri ve görüşlerin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Anket sonuçları hassas bir şekilde inceleniyor. Sonuçlar aynı zamanda işin ne kadar iyi yapıldığının da bir göstergesi. Eğer vatandaşımız isterse biz yaparız." diye konuştu.

E-Devlet Kapısı'nın vatandaşın sesine her zaman kulak verdiğini belirten Koç, açılan tüm dijital hizmetlerde vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunmak için özveriyle çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...