Tgrt Haber
19 Ocak 2022 16:13

‘AFAD Acil’ uygulaması kullanıma sunuldu

Artan deprem ve sel baskını gibi afetlere karşılık AFAD, yeni bir uygulamayı piyasaya sürdü. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğünce geliştirilen AFAD Acil uygulamasıyla ekiplerden yardım istemek artık çok daha kolay olacak.

‘AFAD Acil’ uygulaması kullanıma sunuldu
AFAD Acil,AFAD

Son yıllarda yaşanan deprem ve sel gibi afetler için AFAD (Afet ve Acil Yönetimi), vatandaşlara yardımcı olacak yeni uygulamasını kullanıma sundu. Bir süredir üzerinde çalışılan ‘AFAD Acil’ uygulamasıyla yardım ekiplerine çağrıda bulunabilmek mümkün olacak.

YARDIM ANINDA EKİPLERE BİLDİRİLEBİLECEK

Özellikle ülkemizde yaşanan depremler ve sel baskını gibi afetler, son yıllarda etkisini artırmaya başladı. Bununla beraber AFAD, vatandaşın ekiplere kolay yoldan ulaşabilmesi için yeni bir uygulama geliştirdi ve kullanıma sundu. ‘AFAD Acil’ isimli uygulamayla birlikte telefonlarınızdan kolayca ekiplere çağrıda bulunabileceksiniz. 

‘AFAD Acil’ uygulaması kullanıma sunuldu

AFAT, söz konusu uygulama için ayrıca bir tanıtım videosu da yayınladı. Uygulama tanıtımı için hazırlanan videoda, kullanıma ilişkin bazı bilgilere yer verildi. Zor durumlarda kullanıcıya en doğru bilgiyi sunacak AFAD Acil, en yakın toplanma alanlarını da gösterecek. Bununla beraber acil durumlarla ilgili eğitimler de yine uygulama içerisinde yer alıyor. 

Uygulamayı kullanmak için AFAD Acil uygulamasını telefona indirmek gerekiyor. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra telefon numarasıyla uygulamaya kayıt olabilirsiniz. Bunun için telefon numaranızı uygulama üzerinden girecek ve kısa mesaj alacaksınız. İlk adım tamamlandıktan sonra uygulama, T.C kimlik numarasını girmenizi ve cihazınızdam konum yetkisini vermenizi isteyecek.

  Uygulamanın sunduğu özellikerden biri de acil çağrı merkezine bağlanmak. Toplanma alanına gidemeyecek afetzade, internet üzerinden 112 acil çağrı merkezinden yardım isteyebilecek. Vatandaş için kullanıma sunulan AFAD Acil uygulamasının, yerli yazılımla Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünce geliştirildiği belirtildi. 

Sizler de AFAD Acil uygulamasını Android cihazlarınıza indirmek için buraya, iOS cihazlarınıza indirmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...