Tgrt Haber
24 May 2022 14:30 - Güncelleme : 24 May 2022 14:35

Airbnb Çin'den çekilme kararı aldı: Tarih verildi

Tatil kiralama, konaklama ve turizm gibi faaliyetleri bulunan Airbnb, Çin'den çekileceğini duyurdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmodo
Airbnb Çin'den çekilme kararı aldı: Tarih verildi
airbnb,airbnb çin,airbnb china

Bazı teknoloji devleri, özellikle son zamanlarda Çin'den çekilme kararı almaya başladı. Veri gizliliğine dair olaylar buna en büyük etkenlerden biriyken, yerel şirketlerin rekabeti artırması da bunun ana nedenlerinden biri. Linkedln, Yahoo ve Urban Outfitters Çin'den ayrılırken buna bir yenisi daha eklendi.

Konaklama, tatil ve turizm gibi faaliyetleri bulunan Airbnb, Çin pazarından çekileceğini duyurdu. Açıklama ilk olarak yabancı basından geldi. Reuters, şirketin 30 Temmuz 2022'den itibaren faaliyetlerini duyduracağı bir açıklamaya ulaştı.

AIRBNB ÇİN'DEN ÇIKIYOR

Tatil evlerinin kiralanabildiği Airbnb, Çin sosyal medya platformu WeChat üzerinden ayrılacağını duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada;  "Çin'deki çabalarımızı giden seyahatlere yeniden odaklamak ve evlerimizi ve Çin'deki Ev Sahiplerinin Deneyimlerini 30 Temmuz 2022'den itibaren askıya almak için zor bir karar aldık" ifadeleri kullanıldı.

Airbnb Çin'den çekilme kararı aldı: Tarih verildi

New York Times'in haberine görre 150 binin üzerinde mülk, Airbnb'nin listesinden kaldırılacak. Böylece 2016 yılından bu yana hizmet eden şirket, faaliyetlerini Çin pazarında durdurmuş olacak.

Ancak olayın ilginç yönü, hiç şüphesiz Airbnb'nin bu konuyla ilgili resmi bir açıklaması olmaması. Zira şirket sadece bunu WeChat hesabından duyurdu ve başka bir resmi açıklama bulunmuyor. Ayrıca irbnb halkla ilişkiler görevlisi Christopher Nulty'ye konunun durumu sorulduğunda, geri çekilmeyle ilgili cevap alınamadığı kaydedildi. 

Kaynak: Gizmodo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...