Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2014 13:51

'Akıllı gözlük' ile hatalı yapıların önüne geçilecek

'İnşaat Proje İmalatlarında Arttırılmış Gerçeklik Sistemi Uygulamaları' projesi ile uygulayıcılar doğru imalatı öğrenecek.

'Akıllı gözlük' ile hatalı yapıların önüne geçilecek
Akıllı gözlük, hatalı yapıların önüne geçilecek, hatalı gözlük, inşaat projesi,

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Serkan Kıvrak, yaptığı açıklamada, Doç. Dr. Gökhan Arslan ile yürüttükleri "İnşaat Proje İmalatlarında Arttırılmış Gerçeklik Sistemi Uygulamaları" projesinin TÜBİTAK'tan destek aldığını söyledi. Artırılmış gerçeklik teknolojisinin inşaat sektörüne adapte edilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Kıvrak, şöyle konuştu:
"Şantiyelerde ve inşaat projelerinde hatalı imalatlar bizim için önemli bir problem. Dolayısıyla bu teknolojiyle hatalı imalatların önüne geçmeyi düşünüyoruz. Bu teknolojiyi kullandığımızda akıllı gözlüğün içine inşaat şantiyesindeki bir proje imalatının başlangıcından sonuna kadar tüm aşamalarını gösteren bir eğitim animasyonu sunacağız. Dolayısıyla şantiyede çalışan bir işçi, akıllı gözlüğü kullandığında o imalatın başından sonuna kadar nasıl yapıldığını görecek. Doğru uygulamayı bir şekilde adapte ederek hatalı imalatların önüne geçeceğiz. Aynı şekilde doğru imalatların yanında yanlış imalatları da akıllı gözlüğe yerleştireceğiz. Bu akıllı gözlüğü kullanan kişi doğru bildiği yanlış uygulamanın da önüne geçerek kaliteyi bir şekilde elde etmiş olacağız." Yard. Doç. Dr. Kıvrak, inşaatların hatasız, istenilen standartta tamamlanmasına olanak sağlayacak projenin 2016 yılında tamamlanmasını öngördüklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...