Tgrt Haber
12 May 2018 15:42

Akıllı telefon sesli asistanlarda büyük tehlike

Milyonlarca kişinin çoğunlukla cep telefonlarında kullandığı sesli asistanlarda bir açık ortaya çıktı. Siri ve Alexa gibi akıllı asistanların düşük frekansla, insanların duymayacağı şekilde komut alabildiği ortaya çıktı. Bu komutlarla para transferi, internet dolaşımı gibi işlemler yapılabiliyor.

Akıllı telefon sesli asistanlarda büyük tehlike
akıllı telefon,android,siri

Evde, arabada, telefonda... Akıllı asistanlar, günlük yaşamın bir parçası haline geldi. Peki sistemler tamamen güvenli mi? Araştırmacılar bu durumu inceledi. Oldukça ciddi bir sonuç elde edildi.

Düşük frekansla komut alabiliyorlar

Siri, Alexa gibi akıllı asistanların düşük frekansla komut alabildiği ortaya çıktı. 20 hertz'den düşük yani insanın duyamayacağı frekanslardaki komutlarla akıllı asistan telefon araması yapıyor, internette dolaşıyor. Hatta insanların bilgisi olmadan kredi kartlarıyla alışveriş yapılabiliyor. Hatta bu frekansla alınan komut, telefonda aktif değilse bile aktif hale getirilebiliyor ve sizin haberiniz olmadan telefonda çeşitli işlemleri yapabiliyor.

Bilgi dışı internet alışverişi mümkün

2016'dan beri araştırmayı yürüten Amerikan Berkeley Üniversitesi sonuçların daha da büyük olabileceğini açıkladı. Dinlenilen müziklerin arasında gizlenebilen komutlar, akıllı asistanın internet alışverişi yapmasını sağlayabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...