Tgrt Haber
24 Haziran 2022 22:12 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 22:31

AKINCI B TİHA yeni başarısıyla daha yükseğe çıktı! Selçuk Bayraktar: Fırtına gibi esiyor

Türk İHA ve SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar, dünyanın büyük ilgi gösterdiği AKINCI TİHA ile ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Türkiye
Selçuk Bayraktar,AKINCI TİHA

Türk savunma sanayisinin vurucu güçleri Bayraktar TB2, AKINCI TİHA ve Bayraktar KIZILELMA gibi askeri ürünler gelişimlerini her geçen gün sürdürüyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın 2 adet 750 beygir motor ile donatılan modeli AKINCI B, kendisine ait olan milli havacılık irtifa rekorunu daha ileri taşımıştı.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar AKINCI ile ilgili yeni bir video paylaştı. Bayraktar, paylaştığı videoda "Akıncı-B yüksek irtifadaki en ağır faydalı yükle dayanım uçuşunu başarıyla tamamladı. Şimdi pisti ve bizleri selamlamak için üzerimizden geçecek. Karşımızdan geliyor" ifadelerine yer verdi.

FIRTINA GİBİ ESİYOR!

Paylaşılan videoda AKINCI-B uçuşunu başarıyla tamamladı. AKINCI için ‘fırtına gibi esiyor’ diyen Selçuk Bayraktar, Bayraktar AKINCI B, Yüksek İrtifa Ağır Faydalı Yük ve TEBER-82 Güdüm Kiti ile Atış testlerini başarıyla tamamladı.

https://twitter.com/Selcuk/status/1540408197370073089

Kaynak: TGRT Haber, Türkiye
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...