Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2021 06:20

Akıncı TİHA Yunan basınında: Fatih’in ‘ateş topları’ gibi

Yunanistan’dan çeşitli medya kuruluşları, İHA teknolojisinde Türkiye’nin gücüne güç kattığını kaydetti.

Akıncı TİHA Yunan basınında: Fatih’in ‘ateş topları’ gibi
akıncı tiha,bayraktar,SİHA,İHA,teknoloji,savunma,ekonomi,erdoğan

Türkiye’nin savunma sanayindeki başarısı dünya basınının manşetlerine taşınmaya devam ediyor. Ürettiği İHA ve SİHA’larla yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarda etkili sonuçlar alan Türkiye, insansız hava aracı teknolojisini Akıncı TİHA ile bir adım öne taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorlu’da katıldığı BAYKAR Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat Töreni, Yunan basınında geniş yer buldu.

“TÜRKİYE’NİN RIZASINI ARAYACAKLAR”

Kathimerini gazetesi, Erdoğan’ın törende yaptığı konuşmada kullandığı “Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen önce Türkiye’nin rızasını arayacak” şeklindeki ifadeye dikkat çekti.

Akıncı TİHA Yunan basınında: Fatih’in ‘ateş topları’ gibi

“DÜNYACA TANINIYOR”

Erdoğan’ın, Akıncı’nın “bölgede ve dünyada huzurun, güvenin, barışın ve adaletin tesisi için samimi gayret gösteren Türkiye’nin gücüne güç katacağını” vurguladığı aktarıldı.

Proto Thema da Taarruzi İnsansız Hava Aracı Akıncı ile birlikte Türkiye’nin, bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri hâline geldiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türk savunma sanayiinin özellikle insansız hava aracı yapımı noktasındaki potansiyelinden övgüyle söz ettiği belirtildi. Erdoğan’ın “Türkiye’nin son 19 yılda yazdığı başarı hikâyesinde savunma sanayimiz başrol oynadı. İHA teknolojilerinde ulaştığımız seviye, bütün dünya tarafından tanınan savunma yeteneklerimizin başarısını simgeliyor” şeklindeki açıklamasına yer verildi.

Kimi Yunan yayın kuruluşları, üstün özelliklere sahip Akıncı TİHA’yı Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği sırada kullandığı ateş toplarına benzetti.

Erdoğan’ın TİHA’yı imzaladığı an ve TİHA’ların etrafını saran BAYKAR Savunma çalışanlarının kalabalık görüntüsü, Yunan halkına aktarıldı.

Akıncı TİHA Yunan basınında: Fatih’in ‘ateş topları’ gibi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...