Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 00:22

AKINCI TİHA'dan bir büyük başarı daha

Birkaç gün önce 25 saat 46 dakikalık uçuşla Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kıran AKINCI TİHA, büyük bir başarıya daha imza attı. TİHA, bir tondan fazla yerli bombayla 13,5 saatlik uçuş gerçekleştirdi.

AKINCI TİHA'dan bir büyük başarı daha
AKINCI,SİHA

İnsansız hava aracı (İHA/SİHA) üretiminde gündemden düşmeyen Türkiye, başarıdan başarıya koşuyor. Baykar'ın yerli ve milli olanaklarla geliştirdiği AKINCI TİHA, Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdıktan sonra resmi heyetlerin önünde başarılı bir uçuşa daha imza attı.

1 TONDAN FAZLA YÜKLE SAATLERCE UÇTU

TİHA, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde süren tasarım doğrulama faaliyetleri kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile kullanıcı kuvvetlere ait resmi heyetlerin huzurunda yaptığı uçuşta 3000 libre (1360 kilogram) faydalı yükle havalandı. Baykar'dan yapılan açıklamaya göre; kalkış ağırlığı 6 tonu (6 bin 49 kilogram) geçen AKINCI, tam yüke yakın faydalı yükle güçlü bir performans ortaya koyarak 30 bin feet (9 bin 144 metre) irtifaya kadar yükseldi.

AKINCI TİHA'dan bir büyük başarı daha

YERLİ BOMBAYLA HAVALANDI

9 Temmuz'da gerçekleşen uçuşta gövde altında TÜBİTAK SAGE tarafından yerli olarak geliştirilen NEB (Nüfuz Edici Bomba) ile havalanan AKINCI'nın havada kaldığı süre 13 saat 24 dakika olarak açıklandı.

Bayraktar AKINCI, 8 Temmuz'da gerçekleştirdiği 25 saat 46 dakika süren uçuşta, 38 bin 39 feet (11 bin 594 metre) yüksekliğe çıkarak Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırmıştı. Bugüne kadar test ve eğitim uçuşlarında 874 sorti yapan AKINCI, 5 Temmuz'da gerçekleştirilen atış testinde ise Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen harp başlıklı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T ile hedefleri tam isabetle vurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...