Tgrt Haber
04 Ekim 2021 23:51

Alternatif sosyal medya uygulamaları neler?

Dünya genelinde sosyal medya platformu WhatsApp, Instagram ve Facebook uygulamasına erişim sıkıntısı sonrası kullanıcılar alternatif sosyal medya platformu arayışına girdi.

Alternatif sosyal medya uygulamaları neler?
WhatsApp,Facebook,Instagram,sosyal medya

Sosyal medya kullanıcıları dünya genelinde Instagram ve Facebook'a erişim sağlayamıyor. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp da erişim sorunu yaşanan platformlar arasında yer alıyor. Yaşanan sorun sonrası kullanıcılar Twitter’dan sitemli paylaşımlarda bulunurken alternatif arayışa başladı.

YERLİ UYGULAMALAR HANGİLERİ?

Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen Turkcell'in BİP Messenger uygulaması, tıpkı diğer iletişim uygulamaları gibi başkalarıyla sesli ve görüntülü görüşmeler yapmanıza olanak sağlıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) hazırladığı Dedi uygulaması, telefonunuzda kullanabileceğiniz bir diğer basit, hızlı ve güvenli anlık mesajla uygulaması olarak dikkat çekiyor.

WHATSAPP BENZERİ UYGULAMALAR

Telegram, Rusya merkezli bir mesajlaşma programıdır. WhatsApp'ın benzeri olan uygulama, daha güvenli bir mesajlaşma platformu olduğu iddiasıyla online mağazalarda yer alıyor. Signal, özgür ve açık kaynaklı, şifreli bir sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

INSTAGRAM BENZERİ UYGULAMALAR

Tumblr Instagrama benzer ücretsiz sosyal medya platformlarından biri. Uygulama gittikçe yaygınlaşan kullanımı ile adından söz ettirmektedir. Snapchat tıpkı instagram gibi en çok kullanılan uygulamalardan biri olarak yer alıyor.

TWİTTER BENZERİ UYGULAMALAR

Türk Telekom bünyesinde yer alan TT Ventures şirketi tarafından hayata geçirilen yerli sosyal medya platformu Yaay Twitter’a alternatif olarak gösteriliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...