Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2021 14:19

Amatör fotoğrafçı 'Kozmik balon' fotoğrafıyla NASA'dan övgü aldı

Amatör bir yıldız gözlemcisi ve arkadaşları, kozmik bir balonu çektiği için Amerika'nın uzay ajansı NASA'dan övgü aldı.

Amatör fotoğrafçı 'Kozmik balon' fotoğrafıyla NASA'dan övgü aldı
nasa,kozmik bulut

Cirencester'dan Russell Discombe, Colorado'dan Joe Navara ve Essex'ten Glenn Clouder, kozmik bir bulutu fotoğraflamak için 30 saat harcadılar. NASA ise arşivine eklemek için profesyonel ve devlet tarafından işletilen kuruluşlarda kullanmak üzere dünyanın dört bir yanından en iyi fotoğrafları seçti. Amatör yıldız gözlemcisi olan Russell Discombe de 30 saat harcayarak çektiği kozmik balon fotoğrafını NASA'nın arşiv için topladığı fotoğraflardan biri olması için yolladı.

Fotoğraf, 17 Haziran'da NASA tarafından Günün Astronomi Resmi (APOD) seçildi. NASA'nın fotoğrafı sevçmesiyle büyük bir şaşkınlığa uğradığını söyleyen Discombe, "Bu hobiyi sadece bir buçuk yıldır yapıyorum, karantinadan hemen önce başladım, bu yüzden bir APOD alacağımı hiç hayal etmemiştim, kesinlikle çok mutluyum" dedi.

Amatör fotoğrafçı 'Kozmik balon' fotoğrafıyla NASA'dan övgü aldı

Discombe, fotoğrafı arkadaşlarıyla beraber çektiklerini fakat NASA tarafından bu kadar beğenileceğini hiç düşünmediğini söyledi. Amatör gözlemci, "Hiçbir zaman harika bir görüntü elde etmek için yola çıkmadık ama benzer düşünen diğer insanlarla çalışmak biraz eğlenceli ve güzeldi" diye ekledi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...